Anunturi

Michael Jackson s-a convertit la islam şi şi-a schimbat numele în Mikaeel

Starul american al muzicii pop, Michael Jackson, a depus, joi seară, jurământul de convertire la islam, în vila unui prieten din Los Angeles, anunţă The Sun. În timpul ceremoniei de convertire la islam, care a fost condusă de un imam din Los Angeles, Michael Jackson a purtat costumul tradiţional musulman.

Jackson s-a hotărât să se convertească la islam în timp ce se afla în studioul de înregistrări din vila unui bun prieten, pentru a realiza un nou material discografic, susţine o sursă apropiată a starului.

Potrivit declaraţiilor acestei surse, Michael Jackson, care părea “puţin cam deprimat”, a fost convins să facă acest pas de către un producător şi un compozitor care au trecut la islam în urmă cu câţiva ani.

“Cei doi i-au vorbit despre credinţa lor şi despre cum au devenit nişte persoane mai bune după ce s-au convertit. Fiul lui Michael a susţinut şi el această idee”, declară sursa amintită.

“Un imam a venit de la moschee şi Michael a trecut prin shahada, care este jurământul musulman de credinţă”, a precizat sursa respectivă.

Mikaeel este numele unuia din îngerii lui Allah. Michael Jackson a respins propunerea de a adopta numele de Mustafa, care înseamnă “cel ales”, conform declaraţiei sursei menţionate.

Cântăreţul britanic Cat Stevens, (acum Yousef Islam – după convertirea la islam) a fost prezent la ceremonie pentru a-l ajuta pe Michael Jackson în timpul jurământului de credinţă.

Cei care l-au convins pe Michael Jackson să facă pasul sunt compozitorul canadian David Wharnsby, prieten apropiat al lui Jackson, şi producătorul muzical Philip Bubal. Noile nume musulmane ale celor doi sunt Dawud Wharnsby Ali şi Idris Phillips.

Ceremonia de convertire la islam a lui Jackson a avut loc în vila din Hollywood Hills a lui Steve Porcaro, organistul trupei Toto, care a compus muzica pentru faimosul album al lui Jackson, “Thriller”.

Michael Jackson deţine recordul pentru cel mai bine vândut album pe plan mondial al tuturor timpurilor, “Thriller” (1982), cu care a câştigat opt premii Grammy. Şapte dintre aceste premii au fost obţinute pentru melodia care dă titlul albumului. Acest material discografic a fost relansat în februarie, într-o nouă versiune. Jackson nu a mai lansat nici o piesă nouă din 2001.

Sursa: Antena 3

Advertisements

5 Comments

 1. Mira said,

  November 24, 2008 at 11:51 am

  Fie ca Allah sa il il ajute!

 2. Latifa said,

  November 24, 2008 at 11:54 am

  Islamul cere doar adoptarea unei imbracaminti decente, fara haine mulate pe corp si acoperirea capului pentru femei. Nu exista “costum traditional musulman”.
  Michael Jackson a trecut la islam si nu la islamism.

 3. delia stanescu said,

  November 24, 2008 at 4:31 pm

  fie ca bunul allah sai ajute

 4. Catalin said,

  February 25, 2009 at 4:54 pm

  Salamu alaykum ! M-as bucura sa fie adevarat faptul ca Michael Jackson a acceptat islamul insa sunt surse care infirma acest mininat eveniment . cred ca o sa raman sceptic in privinta asta pana la proba clara . oricum ar fi Allah swt sa-l ajute !

 5. magdalena said,

  March 26, 2009 at 8:08 pm

  vreau si eu adresa unor saituri islamice,sunt crestina rar vreau sa stiu mai multe despre islam si cum pot cunoaste femeile romance cu aceasta religie.las o adresa de mes. corina_corina1900@yahoo.com multumesc


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: