Capitolul 1

Gandeste-te

 1. Daca Allah este cu tine, atunci de cine te temi? Daca Allah este impotriva ta, atunci ce speranta mai ai?

 2. Nu iti irosi timp cautand defectele oamenilor nici greselile lor.

 3. Focul invidiei arde corpul iar gelozia excesiva este ca un foc fioros.

 4. Daca nu te pregatesti de astazi, nu vei reusi sa faci nimic maine

 5. Retrage-te incet din locurile unde discutiile inutile au loc

 6. Lasa ca atitudinea si caracterul tau sa fie mai frumoase decat o gradina

 7. Infaptuieste acte de bunatate si vei fi cea mai fericita

 8. Placerea faptelor haram sunt urmate de regret, pierdere si pedeapsa.

Zece sfaturi

 1. Nu uita ca Allah Subhana wa Ta’alaa este cel care iarta pe cei care se caiesc si  accept ape cei care se intorc la El.

 2. Fii milostiva cu cel slab, si vei fii fericita; daruieste celor nevoiasi si iti va fii bine; nu invidia si vei avea o stare buna.

 3. Fii optimista caci Allah este cu tine si ingerii se roaga pentru iertarea ta iar Paradisul te asteapta

 4. Sterge-ti lacrimile, apropie-te de Stapanul tau si indeparteaza-ti grijile amintindu-ti de binecuvantarile pe care Allah  ti le-a daruit.

 5. Aceasta lume nu este nici de departe perfecta pentru cineva. Nu exista nimeni pe acest pamant care sa primeasca tot ceea ce isi doreste si care sa nu aiba disconforturi.

 6. Sa ai mereu teluri inalte.

 7. Nu stiai ca mahnirea aduce inapoi lucruri trecute? Atunci de ce sa fii suparata sau ingrijoarata?

 8. Nu astepta incercari si problem mai degraba asteapta pace, siguranta si sanatate cu voia lui Allah.

 9. Stinge flacarile invidiei din inima ta iertand pe toti cei care te-au ranit.

 10. Ghusul, wudu, siwak sunt tratamente efficient pentru toate felurile de griji si stari de disconfort emotional.

Nu exista alta divinitate in afara de Allah!

Femeia care a invins tirania

Trecutul este in urma iar viitorul este incert. Tot ce ai este prezentul.

Priveste la textele islamice, Quranul si Sunnah. Allah Preainaltul lauda femeile dreptcredincioase:

„Si Allah a dat-o drept pilda pentru aceia care cred pe muierea lui Faraon, care a zis: „Doamne, dureaza-mi mie o casa langa Tine in Rai si mantuieste-ma pe mine de Faraon si de fapta sa si mantuieste-ma pe mine de neamului de nelegiuiti!”

(Quran 66:11)

Gandeste-te cum Allah a facut pe Asyah – un exemplu pentru toti dreptcredinciosii si dreptcredincioasele, un symbol clar pentru toti care vor sa fie calauziti si sa urmeze calea lui Allah in aceasta viata. Cat de inteleapta a fost aceasta femeie si a pus calea lui Allah deasupra intereselor lumesti. S-a eliberat de  Faraon si a refuzat sa traiasca in palatul lui cu servitorii lui si cu intregul lux. A gasit o casa mai frumoasa si eterna cu gradini si rauri intr-un loc al adevarului aproape de AllahPreainaltul.

„Intr-un loc al adevarului, langa un Stapan Atotputernic.”

(Quran 54:55)

Ea a fost o femeie puternica a carei ambitie si sinceritate a condus-o spre calea adevarului si credintei. Ea a fost torturata de dragul lui Allah Preainaltul dar in final si-a castigat o casa in Paradis iar Allah Preainaltul a dat-o un exemplu pentru toti dreptcredinciosii si dreptcredincioasele.

Fii optimista chiar daca te afli in miezul unei furtuni

Ai o multime de binecuvantari

„Alaturi de greu vine si usorul”

(Quran 94:6)

Dupa noapte vine zi. Norii grijilor vor fi spulberati intunecimea dezastrului se va risipi si greutatile se vor incheia prin voia lui Allah. Aminteste-ti ca vei fii recompensata, iar daca esti mama, copiii tau vor fii un ajutor benefic islamului daca ii educi corect. Ei se vor ruga pentru tine cand se vor ruga in noapte. Sa nu uiti ca mama Profetului Muhammad (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a oferit omenirii un mare conducator, un trimis nobil.

Ai potential sa fii o dayah (cea care cheama la calea lui Allah), chemand alte femei la islam cu vorbe frumoase, comportament frumos, intelepciune si fiind un exemplu bun. O femeie poate obtine prin comportament si fapte frumoase lucruri care nu se pot obtine la khutba, lectii sau seminarii. De cate ori nu s-a intamplat ca o femeie care se muta intr-un cartier ca oamenii sa inceapa sa discute despre comportamentul ei, modestia, valul, atitudinea ei frumoasa, bunatatea fata de vecini, respectul pentru sotul si familia ei devenind un exemplu pentru cei din jur?

Curand florile vor inflori, supararea va trece si fericirea va domina.


„…Si Allah va face sa vina dupa stramtoare belsug.”

(Quran 65:7)

Este o onoare imensa ca esti musulmana

Tot ceea ce ti se intampla de dragul lui Allah este cu voia Lui o ispasire pentru tine. S-a relatat ca:

Daca o femeie este supusa Domnului ei, se roaga de cinci ori pe zi si isi pastreaza onoarea, ea va intra in Paradisului Domnului ei.”

Acestea sunt usor de indeplinit pentru cele pe care Allah le usureaza. Facand aceste fapte il vei intalni pe Allah Cel Milostiv, fiind fericita in aceasta lume precum si in Viata de apoi. Urmeaza legile Lui oriunde te conduc si urmeaza Quranul si Sunnah Trimisului Lui Muhammad (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) caci esti o femeie musulmana si aceasta binecuvantare este o sursa de onoare si mandrie. Unele femei se nasc  pe taramurile necredintei dar Allah a ales  ca tu sa fii o femeie musulmana si El te-a facut dintre cele care urmeaza traditia profetica precum Aisa, Fatima, Khadija. Felicitari caci te rogi de 5 ori pe zi, postesti in luna Ramadhan, mergi la pelerinaj si porti hijab. Felicitari caci esti multumita ca islamul este religia ta si Muhammad (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) este profetul tau.

Aurul tau este religia ta, impodobirea ta este atitudinea ta morala iar bogatia ta sunt bunele maniere.

Advertisements

3 Comments

 1. laura said,

  October 16, 2010 at 7:18 pm

  doar asculta aceste cuvinte, daca ai timp veodata: http://www.ortodoxmedia.com/inregistrare/122/Din-ce-moarte-ne-a-scapat-Hristos
  poti sa negi cu toata inima, fiind sincera pana la oase?????? asculta:
  http://ancientfaith.com/podcasts/namesofjesus/jesus_-_god_part_1

  aici poti asculta explicatii despre cine a fost Hristos. http://ancientfaith.com/podcasts/namesofjesus, pag 5 e si partea a doua la Jesus God.
  id/ul meu de mess, dc vrei sa vb este damiana_dinu@hotmail.com.
  as vrea sa stam de vb. vrei?

 2. islaminromania said,

  May 19, 2011 at 9:36 am

  am aruncat un ochi peste al doilea link postat de tine. Din pacate abia acuma ti-am vazut comentariile si nu am apucat sa raspund si nici sa le citesc. Dar o voi face.

  http://ancientfaith.com/podcasts/namesofjesus/jesus_-_god_part_1
  In mare:
  “We reflected on the fact that the title “the Lord” was actually the divine name for Elohim, for the Most High God, in the Old Covenant. It was what was always said in synagogue and in prayer and in worship, when addressing God. ”
  “In the Bible, “the God”—in Hebrew “Elohim” which [is] very interesting, by the way: it’s plural. The word that we translate into Greek and Latin and English and all other languages as “God” in the original Hebrew language is actually a plural word: “Elohim.” It means the “Most High Ones.”

  -> Citeste si despre Allah dpdv lingvistic. Cred ca am o postare de gen, daca nu voi reveni cu ea in sha allah cu semnificatiile Elohim si Allah.

  “This’ll be the first commandment of the Ten Commandments: I am the Lord—Yahweh—your God. You will have no other God beside me, Yahweh, and all the other gods are not gods. The God of Abraham, Isaac, Jacob, Moses, and then ultimately, the God of our Lord Jesus Christ, is the God of gods, and even the Lord of lords. Jesus, himself, will be called, in the Book of Revelation, the “Lord of lords,” and the “King of kings,” so God is also the only king. In the old covenant, any king who really rules with power and authority rules in the name of God. He’s an instrument of God. ”

  Nu exista alta divinitate in afara de Dumnezeu!

  Nu inteleg ce vrei de la mine, sa iti comentez niste cuvinte care sa gasesc unde? In care versiune a bibliei? Din ce tara? Din ce an? De la ce publicatie samd? Eu sunt convinsa ca si u stii ca nu exista versiunea originala a bibliei? Sau felul in care s-a format “versiunea” de azi alegandu-se “pe spranceana” decat anumite parti. Quranul original il poti gasi pana azi si poti compara versetele, nicio virgula nu a fost schimbata. Si atunci?! Despre ce vorbim noi aici? Despre versiunea “originala” a bibliei in viziunea celui care a postat articolul? Da normal as vrea sa stam de vorba. Te voi adauga pe yahoo in sha allah.

 3. Laura said,

  May 26, 2011 at 1:27 am

  Urmareste acest documentar:
  http://www.trilulilu.ro/Skywings/1ea1d46c345df8

  Cand ai timp, putem vb e mess. Doamne, ajuta!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: