STATUTUL PALESTINEI IN ISLAM

Bismillahi-r Rahmani-r Rahiim

STATUTUL PALESTINEI IN ISLAM

Sacralitatea pamantului palestinian pentru musulmani a fost expusa in mai multe versete coranice:

“O, popor al meu! Intrati in pamantul sfant, pe care Allah vi l-a harazit si nu dati inapoi, [refuzand lupta], caci veti fi cei care pierd!” (Surat al Maida)

“Marire Celui care l-a adus pe robul Sau in timpul unei nopti de la Moscheea Al Haram la Moscheea Al-Aqsa, a carei imprejmuire am binecuvantat-o, ca sa-I aratam din semnele Noastre. El este cu adevarat Cel care Aude Totul [si] care Vede Totul!” (Surat al Isra:1)

“Iar lui Solomon [i-am supus Noi] vantul cel vijelios, ca sa alerge la porunca sa pe pamantul pe care Noi l-am binecuvantat. Si Noi am fost Atoatestiutori.” (Surat Al-Anbiya’:81)

Palestina include Moscheea Al-Aqsa, prima qibla a musulmanilor, si a treia moschee sfanta in Islam a carei vizitare este o traditie autentica a Profetului nostru Muhammed, si o rugaciune in ea are rasplata a 500 de rugaciuni. Profetul Muhammed s.gif a spus: “Nu va trageti haturile decat catre trei moschei: Moscheea Al-Haram, Moscheea Profetului si Moscheea Al-Aqsa.” Intr-un alt hadis Profetul s.gif a spus: “O rugaciune implinita in Moscheea Al-Haram are rasplata a sute de mii de rugaciuni, in Moscheea Profetului – rasplata a mii de rugaciuni si in Moscheea Al-Aqsa – rasplata a cinci sute de rugaciuni.”

Palestina este pamantul si leaganul profetilor. Coranul mentioneaza ca Profetul Ibrahim (Avraam), Lut, Ismail (Ishmael), Ishaq (Isaac), Ya’qub (Iacob), Yusuf (Iosif), Dawud (David), Suleyman (Solomon), Salih, Zekeriyya (Zaharia), Yahya (Ioan) si ‘Isa (Isus) alehimu-s selam, toti au trait in Palestina, iar Profetul Muhammed s.gif a vizitat-o. Au mai fost si alti profeti care nu au fost mentionati in Coran, dar de care a amintit Profetul Muhammed s.gif in hadisuri autentice, acestia traind tot in acest pamant binecuvantat (de exemplu profetul Yuşa’ – Joshua).

Palestina este de asemenea pamantul pe care Allah l-a onorat luandu-l pe Profetul Muhammed intr-o noapte intr-o calatorie (al-Isra’) la Moscheea Al-Aqsa, de unde Profetul s.gif s-a inaltat in ceruri. Moscheea Al-Aqsa a fost acea moschee in care Allah a unit toti profetii intr-o rugaciune condusa de Profetul Muhammed s.gif in acea noapte. Acesta a fost un semn al continuarii mesajului de unicitate al tuturor profetilor, transformarea lui intr-o mostenire, ca si chemarea la monoteism a lumii musulmane. Intr-unul din hadisurile autentice se mentioneaza ca “Moscheea Al-Aqsa este pamantul invierii si al Zilei Judecatii.” Intr-un alt hadis autentic se spune ca Bilad Aş-Şam, din care face parte si Palestina este “protectorul Islamului” si centrul credintei in perioade de “haos si criza”. Cel care sta in Palestina pentru cauza islamica este precum un mujahid sau murabit pentru cauza lui Allah, dupa se spune intr-un hadis autentic relatat de At-Tabarani: “Locuitorii Şamului, sotiile lor, copiii lor, sclavii lor sunt toti mujahizi pe Calea lui Allah. Oricare dintre ei ocupa un oras sau o cetate este un mujahid.” Un alt hadis relatat de Imam Ahmed spune ca secta cea adevarata si victorioasa locuieste in Şam, specificand Beyt Al Maqdis si imprejurimile ei.

Asadar, nu ne mira cand vedem ca musulmanii sunt atat de atasati sentimental de acele taramuri binecuvantate si sacre, si cum ei sacrifica pentru acestea sangele, vietile, averile lor.

Sursa: Islamul Azi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: