De ce musulmanii cred in Coran

In numele lui Allah Cel Milostiv, Cel Indurator !

Multi crestini sau evrei nu stiu ca musulmanii cred in profetii si in Cartile lor sfinte. Este adevarat, musulmanii cred ca Biblia si Tora au fost schimbate de catre oameni conform propriilor interese. Acesta este si unul dintre motivele pentru care Dumnezeu l-a trimis pe profetul Muhammed (s.a.s.) nu cu o noua religie, ci sa-i corecteze pe oamenii care au inceput sa mearga pe un drum gresit, pe cei care au inceput sa slujeasca idolilor si sa fie ghidati gresit de stramasii lor.

Islamul este ultimul mesaj adresat lumii si Dumnezeu doreste ca miracolul Islamului, primit in vremea profetului Muhammed (s.a.s.) sa stea drept calauza pentru oamenii pana in Ziua Judecatii. Acest miracol este Coranul, Cartea sfanta a musulmanilor.

De ce este Coranul un miracol ?

1) Coranul este o Carte protejata : dupa 1.400 de ani, de la inceputurile propovaduirii Mesajului de catre profetul Muhammed (s.a.s.), Coranul nu a fost schimbat deloc, nici macar un singur caracter. Iar aceasta se poate dovedi foarte usor, comparand orice editie a Coranului, din orice regiune a lumii. Vei afla ca toate sunt identice. Dumnezeu ne-a asigurat ca aceasta Carte va fi salvata de la orice modificari la care ar fi tentat omul sa le faca. In Coran El spune :
Intr-adevar, Noi am pogorat Coranul si Noi ii vom fi pazitori ! (surat Al-Hijr 15 : 9)
2) Coranul contine mai multe fenomene stiintifice, descoperite relativ recent, utilizand calculatorul si microscopul. Multi oameni de stiinta renumiti au organizat conferinte pe aceaste teme si unii chiar au acceptat Islamul. Ei au recunoscut ca nu era posibil ca profetul Muhammed (s.a.s.), un om analfabet, care a trait cu 1.400 de ani in urma sa descrie asemenea lucruri dupa pofta inimii sale. Dumnezeu ne spune in Coran :
Noi le vom arata semnele Noastre [in cele mai indepartate] zari [ale Pamantului] si in sufletele lor insisi, astfel incat sa le fie limpede ca el [Coranul] este Adevarul. Oare nu este de ajuns ca Domnul tau este martor la toate ? (surat Fussilat 41 : 53)
3) Coranul, care este in limba araba, a fost revelat tocmai oamenilor care au inventat aceasta limba, locuitori ai Peninsulei Arabia. Prin intermediul profetului Muhammed (s.a.s.) Dumnezeu i-a provocat pe acei care au sustinut ca este o carte scrisa de oameni, sa scrie ei una asemanatoare. Nici macar un singur om incepand cu secolul in care a trait Profetul (s.a.s.) si pana in ziua de astazi nu a putut sa scrie o carte care sa contina mai multe fenomene stiintifice, care sa fie un miracol si care sa aiba efecte similare asupra maselor de oameni, asa cum a facut Coranul. Efectele sale sunt vizibile clar si in prezent.

4) Coranul nu are nicio greseala de gramatica, lucru recunoscut chiar de catre necredinciosii din vremea Profetului (s.a.s.), multi dintre ei fiind cei care au pus bazele limbii arabe scrise.
Acestea sunt doar cateva motive pentru care musulmanii cred in Coran. Ele sunt mult mai numeroase, lista ramanand deschisa fratilor si surorilor intru Islam, care o pot completa mai bine decat am facut-o eu.

In final, va redau mai jos doua versete revelate de Atotputernicul Dumnezeu si prin care ii incurajeaza pe musulmani sa-i invite pe “oamenii scripturii” (crestinii si evreii) la Islam :
Spune : “O, oameni ai Scripturii, de ce tagaduiti semnele lui Allah ? Doara Allah este martor la cele pe care le faptuiti !” (surat ‘Al-‘Imran 3 : 98 )
…Noi credem in ceea ce ni s-a trimis noua si vi s-a trimis voua ! Domnul nostru si Domnul vostru este unul singur si noi Lui ii suntem supusi [musulmani]” (surat Al-‘Ankabut 29 : 46)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: