Actele de adorare in Crestinism si Islam

In numele lui Allah Cel Milostiv, Cel Indurator !

  • Mijlocirea :

Crestinismul sustine ca daca tu doresti sa-L apelezi pe Dumnezeu, cererea ta este “procesata” intai de Duhul Sfant, chiar in sufletul tau. Iar daca acesta este de acord, daca “aproba” cererea, ea ii va fi “inaintata” mai departe lui Iisus. Iar in cele din urma, Iisus o “trimite” lui Dumnezeu.

Islamul afirma ca daca doresti sa-L rogi ceva pe Dumnezeu, poti sa o faci in mod direct, fara nici un mediator. Dumnezeu este Creatorul. Nu ai nevoie de niciun mijlocitor intre tine si El.

Daca doresti un “contact” direct cu Dumnezeu, ce vei alege : directia crestina, sau pe cea islamica ? Doresti un Dumnezeu cu “secretari” si “asistenti” SAU un Dumnezeu cu care sa poti interactiona imediat si direct ? Gandeste-te si alege !

  • Confesiunea :

Crestinismul sustine ca daca doresti sa te confesezi si sa regreti lucrurile rele pe care le-ai facut, trebuie sa o faci fata de un preot care va “procesa” confesiunea catre Iisus, sau catre Dumnezeu Tatal, ori catre amandoi.

Islamul afirma ca daca doresti sa-ti exprimi gandurile personale si sa te caiesti, poti s-o faci in orice moment si in orice loc, rugandu-te direct lui Dumnezeu, fara nici un intermediar. Te destainui direct lui Dumnezeu, nu unui alt om. Te caiesti direct lui Dumnezeu, nu unui om. Comuniunea tine doar de tine si de Dumnezeu.

Care dintre cele doua cai denota mai multa sinceritate, mai multa confidentialitate, mai multa spiritualitate : cea crestina sau cea islamica ? Tu poti sa decizi in mod liber !

  • Motivele cererii iertarii de pacate :

Crestinii merg la biserica si-l roaga pe Iisus – Fiul, nu pe Dumnezeu – Tatal, sa le ierte greselile. Daca Iisus a fost crucificat sa-i salveze, de ce inca ii mai cauta salvarea ? Daca moartea pe cruce i-a mantuit, de ce se mai roaga sa fie iertati si mantuiti ? Aici exista o contradictie intre crucificare si cererea de iertare a pacatelor.

Musulmanii Il roaga pe Dumnezeu sa-i ierte. Nu-l implora pe Muhammed. Ei cred ca iertarea vine de la Dumnezeu si doar daca se caiesc cu sinceritate.

Ce crezi ca are mai multa logica si consistenta : sa-l rogi pe Iisus sa-ti ierte pacatele sau pe Dumnezeu, Creatorul lui Iisus si al intregului univers ? Care sistem are o mai mare coerenta intrinseca : Crestinismul – care ofera salvarea prin crucificare si inca il mai implora pe Iisus sa-i ierte SAU Islamul – care sustine salvarea prin credinta, fapte bune si cainta sincera ?
Supunerea fata de Dumnezeu :

Iisus spune ca tu nu-ti poti asigura imparatia lui Dumnezeu doar chemandu-L. Tu trebuie sa-L slujesti, sa-I faci voia :
Nu oricine Imi zice : “Doamne, Doamne !”, va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu Celui din ceruri. (Matei 7 : 21)
Iisus nu a spus ca vei merge in Paradis daca crezi in crucificarea sa ! Iisus a spus ca doar credinta ta in Dumnezeu nu iti este suficienta; tu trebuie sa-L slujesti.

Biserica si Crestinismul spun, totusi, ceva diferit fata de Iisus. Se spune ca trebuie sa crezi in Iisus ca fiind salvatorul si, astfel, vei fi salvat la randul tau. Aceasta denota ca bisericii nu-i pasa de ceea ce Iisus insusi a spus si nici de ceea ce Dumnezeu i-a spus sa transmita oamenilor.

Islamul sustine exact ceea ce este cunoscut ca Iisus a spus in Biblie : adora-L si slujeste-L pe Dumnezeu. Aceasta este ceea ce-ti va salva sufletul.

Biserica nu doreste nici cuvantul lui Iisus si nici pe cel al lui Dumnezeu. Ea accepta propria versiune : Iisus a fost crucificat sa ne salveze, iar daca tu crezi in aceasta idee – vei fi salvat. Nu conteaza ce faci.

Ce doresti sa alegi : cuvantul bisericii SAU cuvantul lui Dumnezeu ? Salvarea prin crucificare sau salvarea sufletului prin credinta si fapte bune ?

  • Interdictia de a citi :

Secole si secole de-a randul biserica nu a permis crestinilor sa citeasca Biblia. Nu este destul de straniu ? Crestinii nu au avut permisiunea sa-si citeasca Cartea Sfanta, Biblia.

Doar preotii au putut sa o faca. Pur si simplu, nu s-a dorit ca Biblia sa fie facuta publica in mod curent. De ce ?
Ne-am fi asteptat ca biserica sa incurajeze oamenii obisnuiti sa citeasca Biblia, “Cuvantul lui Dumnezeu” – cum sustine ea insasi. Desigur, s-ar putea argumenta ca doar persoane de specialitate ar fi putut s-o inteleaga. Dar motivul adevarat este ca biserica s-a temut ca oamenii vor observa contradictiile interne ale Bibliei si, pe aceasta baza, ca doctrina promovata de biserica adesea diferea de cea biblica. Biserica nu a dorit ca masele de oameni sa cunoasca aceste adevaruri, motiv suficient pentru a impiedica intr-o mare masura citirea si traducerea Bibliei.

In contrast, Islamul a ridicat activitatea de citire a Coranului la rangul de act de adorare. Islamul ii sustine pe musulmani sa citeasca si reciteasca Coranul in fiecare zi, in fiecare luna a fiecarui an.

Ce are mai mult sens : faptul ca biserica a impiedicat crestinii sa-si citeasca cartea sfanta SAU Islamul care ii sprijina pe musulmani sa citeasca cartea sfanta pe care trebuie sa o urmeze ?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: