Continuare – Pelerinajul profetului si predica de adio

Bismillah Ar Rahman Ar Rahiim

Nu este permis ca un musulman sa se mandreasca cu originea lui, indiferent ca este arab, european, acest mod tine de perioada ignorantei si profetul n-a acceptat niciun cuvant care tinea de perioada ignorantei.
Odata, el statea impreuna cu companionii, ALLAH sa fie multumit de ei si le-a spus:
“Aratati-mi parerile voastre!”
Si Abu Zarr si-a spus o parere cu care Bilal nu a fost de acord, spunand ca nu i-a placut ce spusese fratele sau. Abu Zarr facea parte dintr-un trib foarte mare si provenea dintr-o familie buna, in timp ce Bilal era un rob etiopian negru. Auzind ce a spus Bilal, Abu Zarr n-a acceptat ca Bilal sa-si dea cu parerea si i-a spus lui:
“O, tu, baiat de negresa…”
Cand a auzit aceste cuvinte profetul :009: s-a maniat si s-a inrosit la fata (si el avea intre sprancene care de cate ori se supara se umfla) si a spus:
“O, Abu Zarr, l-ai umilit cu mama lui? In tine este ceva din perioada ignorantei.”
“Inca mai am ceva din vremurile acelea?” a intrebat Abu Zarr si el era unul dintre cei care acceptase islamul si datorita caruia toti oamenii din tribul sau intrasera in islam si a spus profetul despre el ca “Abu Zarr este o singura natiune care traieste, moare si ei vor fi trimisi singuri…” si cu toate acestea, trimisul lui ALLAH n-a acceptat aceasta vorba de la el.
Si asta pentru ca sa umilesti pe cineva face parte din jahiliya si nu din islam. Se poate ca cel de care iti bati joc sa fie mai bun decat tine, se poate ca acesta sa aiba o credinta mai mare decat a ta, sau se poate ca el sa faca fapte bune de care numai ALLAH stie.
Auzind ce a spus profetul, Abu Zarr s-a ridicat, si-a pus obrazul drept pe pamant si i-a spus lui Bilal:
“Jur ca nu voi ridica obrazul de aici pana ce nu vei calca cu piciorul tau peste celalalt obraz al meu, aceasta este pedeapsa pentru cineva ca mine, care a injosit.”
Si oare care a fost atitudinea lui Bilal?
A gasit el un prilej de a se razbuna si de a-l umili pe Abu Zarr?
El s-a asezat in genunchi langa Abu Zarr, i-a luat capul si l-a pupat pe frunte, spunand:
“Aceasta este rasplata pentru o frunte care se inchina in fata lui ALLAH Subhana Hu wa Ta`ala.”
ACEASTA ESTE ETICA ISLAMULUI!

Cei care au emigrat (muhajirini) aproape ajunsesera la razboi (cu ansarii), fiecare ii sustinea pe cei din grupul care facea parte, indiferent ca aveau sau nu dreptate si se ajunsese la o asemenea situatie incat, din orice divergenta se luau la bataie.
A iesit trimisul lui ALLAH si a mers intre cele doua grupuri si a spus:
“Abandonati acest obicei pentru ca este un lucru foarte urat.
Nu este dintre noi cel care cheama la nationalism, nu este dintre noi cel care se razboieste datorita natiei sale si cel care moare astfel, moare precum cei din jahiliya.”

Inainte oamenii din tarile musulmane erau ca o singura natiune, nu existau pasapoarte si oamenii nu se simteau straini dintr-o tara in alta, exista o linie de cale ferata care incepea din Maroc si ajungea pana in China, trecand prin mai multe tari: Maroc, Algeria, Palestina, Syria, Turcia, prin tarile fostei Uniuni Sovietice, Uzbekistan, Afganistan, ajungea chiar si in Uganda samd. Oamenii erau condusi de un singur califat si asta a durat pana la caderea imperiului otoman.
S-a ajuns la colonizarea teritoriilor si astazi musulmanul din occident se simte un strain si aceasta nu face parte din islam.
In timpul profetului, Selman era persan, Suhaib era roman, Omar facea parte din tribul Quraish, Bilal era etiopian si islamul i-a legat pe ei si l-a indepartat pe Abu Lahab care era din neamul profetului, pentru ca el era necredincios.
Odata, companionii faceau cunostinta intre ei si vorbeau de perioada ignorantei; unul din  ei a spus “Eu sunt din tribul cutare”, altul “Eu sunt din tribul Khuzai” si cand a venit randul lui Selman si s-a prezentat, a spus el: “Eu sunt persan.” Si cineva l-a intrebat:
“Al cui fiu esti?” Si el a raspuns:
“Eu sunt fiul islamului.”
Si a spus un poet: “Tatal meu este islamul si eu nu am alt tata desi ei se mandresc cu Qay si Tamim.”

Cand profetul a auzit ce a spus Selman, a spus:
“Selman este dintre noi, el este din familia mea.”

Inshaa ALLAH va continua.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: