Frica de nu ni se raspunde la rugaciune

Cu toate ca indeplinim rugaciunea sunt printre noi persoane carora le este teama ca nu li se va raspunde la rugaciune.Poate chiar si noi am simtit asta.Dar Allah va raspunde.
Cu toate astea suntem sigur ca Allah ne aude si ne asculta rugaciunile si ni se raspunde intr-un fel sau altul.
Nimic din jurul nostru si inclusiv vietile noastre nu sunt intamplatoare ci fac parte dintr-un destin prestabilit de Allah.Din acest motiv nu ar trebui sa ne simtim ingrijorati ca nu ni se va raspunde la rugaciune.
Allah raspunde la rugaciunile spuse din toata inima asa cum este afirmat si in Coran: “Si daca te vor intreba robii Mei depre Mine, eu sunt aproape, raspund rugii celor care Ma cheama, atunci cand Ma cheama, dar si ei sa-Mi raspunda si sa creada in Mine –Poate ca ei vor fi bine calauziti!”(Surat al-Baqara: 186)
Un alt verset relateaza:
“Nu este El Cel care raspunde aceluia care este la nevoie, cand Il cheama, si indeparteaza raul si va face pe voi urmasi pe pamant? Este un alt dumnezeu alaturi de Allah? Numai rareori va aduceti voi aminte!”(Surat an-Naml: 61).
Acest verset intareste afirmatia ca Allah raspunde la toate rugaciunile spuse din inima.Dimpotriva rugaciunea trebuie indeplinita cu siguranta ca Allah ne va raspunde.Contrar daca avem dubii privind raspunsul lui Allah la rugaciuni este un inceput al unei atitudini conservatoare privind rationamentul Coranului.Profetul (saw) relateaza intr-un hadith: “o persoana trebuie sa se roage lui Allah cu devotatiune si vointa totala,caci nu este ceva pentru Allah ce nu poate face” (muslim)
Din acest motiv ,cele 2 atribute de baza sunt sinceritatea si increderea in Allah.Allah vrea ca robii Sai sa fie aproape de El;El raspunde acelora care il cheama din toata inima.Pentru Allah care a creat umanitatea dintr-o singura picatura de apa si universul din nimic este foarte usor sa raspunda la o rugaciune.Nu trebuie decat sa ne intoarcem spre Allah cu o rabdare si credinta ferma.
Cea mai mare greseala a oamenilor pe care o fac privind rugaciunea este sa inceteza a mai indeplini-o de teama ca nu va fii raspunsa.Aceasta este ,din multe puncte de vedere,un defect si chiar o atitudine ignoranta.Trebuie in primul rand sa clarificam faptul ca raspunsul la o rugaciune nu este neaparat “exact raspunsul”pe care il dorim.Asa cum am spus mai sus cineva poate cere ceva daunator.Allah stie ce este cel mai bine pentru noi.
Asa cum se afirma si in acest verset:
“Si omul cheama raul tot asa cum cheama si binele, fiindca omul este tare grabit.”(Surat al-Isra: 11)
Motivul pentru care o persoana nu primeste un raspuns exact dupa rugaciune sau va primi un raspuns intr-o forma diferita este un test de la Allah.Allah poate de asemenea sa ofere aceste binecuvantari la sfarsitul unei perioade de timp pentru a testa rabdarea noastra de exemplu sau pentru a-i face sa obtina o mai mare si mai puternica si mai frumoasa credinta.
sursa:Harun Yahya:Rugaciunea in Coran

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: