ÎNDURAREA FAŢĂ DE ANIMALE

Abdullah (Allah să fie mulţumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „O femeie a fost pedepsită din pricina unei pisici; ea a ţinut-o închisă până ce a murit; astfel, a intrat în Iad. Ea a închis-o, nu i-a dat mâncare şi nici de băut, şi nici măcar nu a lăsat-o să mănânce insectele de pe pământ.”

Relatat de Bukhari şi Muslim.

Abu Hurairah (Allah să fie mulţumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Un om însetat a găsit în drumul său o fântână, a coborât şi a băut apă din ea, iar atunci când a ieşit a văzut un câine care mânca pământul umed pentru a-şi potoli setea. Omul a spus: «Acest câine este însetat aşa cum am fost şi eu.» Apoi a coborât în fântână, a luat apă în pantofii săi şi i-a dat câinelui să bea. Allah a fost mulţumit de el şi l-a iertat.” Companionii au spus: „O, Trimis al lui Allah, primim răsplată dacă ne comportăm frumos cu animalele?” El (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Prin fiecare fiinţă vie este o răsplată…”

Relatat de Bukhari şi Muslim.

Iar în relatarea lui Bukhari: „Allah a fost mulţumit de el, l-a iertat şi l-a primit în Rai.”

Abu Ya’la Şaddad ibn Aws (Allah să fie mulţumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Allah a scris binele în toate faptele. Deci, atunci când ucideţi, faceţi aceasta în cel mai uşor mod şi, atunci când sacrificaţi, faceţi aceasta în cel mai nedureros mod. Fiecare dintre voi să îşi ascută bine cuţitul tocmai pentru a alina durerea animalului.”

Relatat de Muslim.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: