Sunt musulman de aceea trebuie…

Sa accept invitatia unui musulman

Trebuie sa acceptam invitatia unui musulman la cina,la o nunta,sau la diverse evenimente.Aceasta face parte din Sunnah Profetului pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa.

Sa vorbesc frumos despre un musulman

Intotdeauna trebuie sa vorbim frumos despre o persoana musulmana atat in prezenta ei cat si in absenta ei.Daca vei vorbi urat despre el Allah nu va fii multumit de tine si nu vei primi nici o rasplata dimpotriva ti se va scrie un pacat.

Sa salutam un musulman cu “Salam”

Este datoria unui musulman sa spunem “Salam” cand intalnim alt musulman,si este de asemenea la fel de important sa raspundem inapoi cu “Salam”.In schimbul acestui lucru vei primi inshAllah multa rasplata.

Raspunde cand cineva iti spune “Salam”

Este datoria unui musulman sa spunem “Salam” cand intalnim alt musulman,si este de asemenea la fel de important sa raspundem inapoi cu “Salam”.In schimbul acestui lucru vei primi inshAllah multa rasplata.

Participarea la inmormantarea unui musulman

Cand unul dintre noi moare,trebuie sa ii oferim o inmormantare pe masura.Daca cineva participa la o inmormantare din credinta si cauta rasplata de la Allah subhana wa Ta’alaa si sta pana cand rugaciunea este realizata si inmormantarea este completa el va primi rasplata de la Allah.

De asemenea:

1.Trebuie sa ne rugam pentru cei care mor

2.Trebuie sa il rugam pe Allah sa ii ierte pacatele

3.Trebuie ca niciodata sa il vorbim de rau

Vizitarea bolnavilor

O vizita prietenoasa de la noi si un cuvant frumos il poate invigora pe cel bolnav fie el prieten sau ruda.Cand vizitezi un musulman bolnav roaga-te pentru el si cere-i celui bolnav sa se roage pentru tine.

Roaga-l pe Allah sa aiba mila fata de cel care stranuta

Cand auzi un musulman stranutand si spunand “Al hamdu li Allah” tu trebuie sa ii raspunzi prin aceasta du’a :”Yarhamuk Allah” care inseamna Allah sa aiba mila de tine.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: