Cei cinci stalpi islamici

Islamul are cinci stalpi,sau piloni,pe care ar trebui sa ne construim vietile. O cladire puternica are 4 piloni si musulmanii buni au 5 pentru ca noi vrem sa fim puternici in stilul nostru de viata!Aminteste-ti scopul nostru in viata este de fii in Paradis cu Allah.

Coranul ne spune cum Allah a creat omul pentru a-L venera.Noi trebuie sa urmam regulile Lui pentru a-L venera in modul cel mai potrivit.

Stalpii reprezinta cele cinci datorii de baza ale noastre.Allah este cel care le-a prestabilit.Le urmam in primul rand pentru ca este de datoria noastra.Ganditi-va:noi in continuu cerem lui Allah sa ne dea un anumit lucru sau sa ne ofere un anumit lucru dar pentru a le primi trebuie si noi sa indeplinim ceea ce El a prescris pentru noi.

1.Shahada- credinta noastra de baza

Stii despre shahada?Aceasta reprezinta credinta musulmanilor! Ne face musulmani!

Allah(Subhana wa Ta’alaa) este unul! Dupa numele lui Allah scriem Subhana wa Ta’alaa.

Muhammad este Profetul Lui!Dupa numele Profetului Muhammad scriem salla Allahu aleyhi wa salam care inseamna pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa.

Deci toti musulmanii cred ca Allah este Singur si ca El este Singurul Dumnezeu si Muhammad este Profetul Lui! In limba araba spune:La Illaha Illala, Muhammad ur Rasulullah

2.Salat-rugaciunea zilnica

Trebuie sa ne rugam pentru a fii musulmani buni.Inainte de a ne ruga noi facem wudu sau ne curatam intr-un mod special.Purtam haine curate,si ne rugam cu fata indreptata spre Kabba.Ne rugam de cinci ori pe zi:Fajr,Dhuhr,Asr,Maghrib si Isha.Rugaciunea la Allah ne ajuta adesea sa il pomenim in fiecare minut din zi.Si daca il pastram pe Allah in mintile noastre tot timpul,ne ajuta sa fim oameni mai buni si ne tine departe de indeplinirea faptelor rele.InshAllah

Trebuie sa incepem sa ne rugam cand avem 7 ani si o data ce am ajuns la varsta de 10 ani trebuie sa nu pierdem nici o rugaciune.Aceasta este o cerinta importanta pentru musulmani si precum am spus mai devreme,cum ne putem astepta ca Allah sa raspunda rugaciunilor noastre daca noi nu ne indeplinim toate rugaciunile?

3.Postul

Musulmani tin post in fiecare zi in timpul lunii Ramadan.Noi nu mancam si nici nu bem in timpul zilei.De asemenea ne rugam citim Coran si indeplinim fapte bune intreaga zi.Avem grija la vorbele care le rostim si nu ne certam unul cu celalalt.O data ce ai ajuns la varsta de 10 ani este necesar sa tii post.Bineinteles acesta este un lucru destul de greu,dar este inca un lucru in plus care ne ajuta sa fim oameni mai buni.Il pastram in minte pe Allah la fel ca si cei care nu au la fel de multe precum noi in aceasta viata.Invatam sa nu fim lacomi si egoisti.Oamenii din unele parti ale lumii traiesc cu hrana putina in fiecare zi nu numai in timpul lunii Ramadan.Inainte sa ajungi la varsta de 10 ani trebuie sa incerci sa tii post macar pentru cateva zile pentru ca in timpul lunii Ramadan sa iti fie mai usor.

Cand postim noi continuam sa ne traim vietile ca de obicei.Mergem la scoala si la servici ca de obicei,si nu stam sa ne uitam la televizor sau dormim.Daca esti plictisit sau infometat ,de ce nu citesti Coran sau sa ii ceri mamei sau tatalui tau sa iti citeasca?

4.Zakat-Dania

Allah a oferit unora dintre noi multi bani si alte bunuri in timp ce altii nu au atat de mult.Orice avem,avem datorita lui Allah.Allah vrea ca noi sa impartim banii nostri si bunurile noastre cu cei care sunt mai nevoiasi.

Roaga-ti parintii sa te informeze despre dania pe care o ofera pentru familia ta.Cand o ofera in timpul anului si cui?Cand vei mai creste putin poate inshAllah tu vei fii inclus in planurile daniei.

5.Hajj-Pelerinajul la Casa lui Allah

Daca iti poti permite si daca esti destul de sanatos pentru aceasta calatorie,iti este obligatoriu sa mergi macar o data in viata la Mecca si sa vizitam Kabba in timpul pelerinajului.Noi sunt denumiti pelerini.Indeplinim multe ritualuri in timp ce suntem acolo si ne rugam la Allah sa ne ierte si sa ne calauzeasca.

Mecca si Madina sunt orase foarte frumoase si foarte minunate.InshAllah cand vei merge la pelerinaj vei avea parte de acele emotii puternice pe care le simt majoritatea oamenilor cand merg acolo.Cand vezi Kabba pentru prima data vei realiza ca esti mai aproape de Allah decat vei fii vreodata in timpul vietii.Multi oameni se schimba foarte mult o data ce si-au indeplinit pelerinajul la fel ca o persoana noua,si se asigura ca vor fii musulmani mai buni o data ce merg acasa.Ei decid sa practice islamul cat de mult vor putea pentru ca se simt proaspeti si puternici.SubhanAllah!Allah Akbar!

Esti pregatit sa urmezi cei cinci stalpi ai islamului,daca deja nu faci acest lucru?Familia ta urmeaza poruncile lui Allah?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: