Chemarea catre Paradis.Pentru cei care vor Paradisul

“Iar aceia care au crezut si au savarsit fapte bune, aceia sunt oaspetii Raiului si in el vor ramane vesnic”(Al-Baqara:82)
“ Sau ati socotit ca veti intra in Rai inainte de a se fi abatut asupra voastra inca asemenea celor care s-au abatut asupra celora care au fost inainte de voi. I-au lovit nenorociri si iar nenorociri si au fost zgaltaiti pana intr-atat incat au zis Trimisul si cei care au crezut impreuna cu el :” cand vine ajutorul lui Allah?”[Rabdare!] Ajutorul lui Allah este cu siguranta aproape!”( Al-Baqara:214).

“fiecare suflet va gusta moartea, desigur voi veti primi intreaga voastra rasplata in Ziua Invierii! Cel care va fi indepartat de Foc si adus in Rai va fi izbanditor. Viata aceasta nu este decat placere amagitoare”.(Al-Imran: 185).
“oricine face fapte bune, barbat sau femeie- credincios fiind aceia vor intra in Rai sin u vor fi nedreptatiti nici cat un punct”.(An-Nisa: 124).

“si noi vom indeparta din piepturile lor toata pizma sip e sub ei vor curge paraie si vor zice ei:” lauda lui Allah care ne-a calauzit spre aceasta! Si noi nu am fi fost indreptati pe calea cea buna, daca Allah nun e-ar fi calauzit. Trimisii Domnului nostrum au venit cu Adevarul!” si catre ei se va striga:” Acesta este Raiul pentru voi! Ati fost facuti salasluitor ai lui pentru ceea ce ati faptuit”(Al-A`raf:43).
“acelora care cred si savarsesc fapte bune le vom darui Noi locuinta in partile de sus ale Raiului, pe sub care curg paraie si vesnic vor salasluiei in ele. Minunata rasplata pentru cei ce fac lucruri bune”(Al-Ankebut: 58).
“oaspetii Focului nu sunt deopotriva cu oaspetii Raiului!Oaspetii Raiului sunt cei care izbandesc”(Al-Hasir: 20).

Doresti sa fi aproape de Allah?
Profetul (s.a.v) spune: ”sporiti rugile caci robul este aproape de Stapanul sau in timpul prosternarii”.(relatat de muslim).
Doresti rasplata hajiului?
Profetul Muhammed (s.a.v) a spus: “umrah in luna Ramadan este asemenea hajiului sau hajiului cu mine”(relatare unanima)
Doresti o casa in Rai?
Trimisul lui Allah (s.a.v) a spus:”cine a construit o moschee pentru Allah, ii construieste Allah una la fel in rai ”(ralatat de Muslim).
Doresti sa castigi multumirea lui Allah?
Mesagerul lui Allah (s.a.v) a spus:”Allah este multumit de robul sau cand iL slaveste dupa ce mananca si bea”(relatat de Muslim)
Doresti ca ruga ta sa fie implinita?
Trimisul lui Alllah (s.a.v) a spus :” ruga dintre ezan si ikame nu este respinsa”(relatat de Abu Davud).
Doresti sa primesti rasplata postului pe un an?
Mesagerul lui Allah(s.a.v) a spus:”postul celor trei zile din fiecare luna are rasplata unui an intreg”(relatare unanima).

Doresti rasplata cat muntii?
Profetul (s.a.v) a spus:”cine a urmat o inmormantare pana la rugaciunea acestuia are parte de un kiraat, iar cine a urmat o inmormantare pana ce a fost ingropat are parte de doi kiraati. A fost intrebat ce este kiraatul? A spus: rasplata cat doi munti mareti”(relatare unanima).
Doresti urmarea Profetului(s.a.v.) in Rai?
Profetul (s.a.v) a spus:”eu si cel care are grija de un sarman suntem ca cei doi in rai si a aratat cu degetul aratator si mijlociu”(relatare unanima)
Doresti rasplata unui mujahid sau celui care se roga sau celui care posteste?
Profetul (s.a.v) a spus: intr-ajutorarea vaduvei sau sarmanului este ca cel care se lupta pe  pe calea lui Allah” ”sau cel care se roaga sau posteste dar nu mananca”(relatare unanima).
Doresti ca Profetul(s.a.v) sa-ti garanteze Raiul?
Profetul (s.a.v) a spus:”cine imi garanteaza ceea ce are intre barba si ceea ce are are intre picioare ii garantez Raiul”(relatare unanima).
Doresti sa nu ti se intrerupa rasplata dupa moarte?
Profetul (s.a.v) a spus:” Profetul Muhammed(s.a.v)  spune: “trei fapte ale omului raman neintrerupte dupa moartea sa: pomana dainuitoare, stiinta de care sa se foloseasca altii si copilul evlavios care se roaga pentru el”.
Doresti sa primesti rasplata unei nopti petrecute in adorare?
Profetul (s.a.v) a spus:”cine a facut rugaciunea noapte (isa) in grup are rasplata primei jumatati iar cine a facut rugaciune de dimineata(fajr) in grup are raspla celei de-a doua jumatati din acea noapte”(relatat de Muslim).

Doresti sa citesti o treime din Sfantul Coran intr-un minut?
Profetul (s.a.v) a spus:” قل هو الله أحد
“ cuprinde o treime din Sfantul Coran”(relatat de Bukhari).
Doresti sa-ti ingreunezi balanta rasplatii?
Profetul (s.a.v) a spus:”doua cuvinte sunt usoare rostirii, iubite de Cel Milostiv si grele la balanta”subhanallahi wa bihamdihi subhanallahi El-Azim”(relatat de bukhari).
Doresti sa-ti sporeasca castigul si sa ai o viata lunga?
Profetul (s.a.v) a spus:”cine doreste sa-I sporeasca castigul sau sa ajunga la el, sa intareasca relatia cu rudele”(relatat de Bukhari).
Doresti sa-I placa lui Allah intalnirea cu tine?
Profetul (s.a.v) a spus:”cine doreste intalnirea cu Allah, Allah va iubi intalnirea cu el”(relatat de Bukhari).
Doresti sa fi in paza lui Allah?
Profetul (s.a.v) a spus:”cine a facut  rugaciunea de dimineata va fi in ocrotirea lui Allah”(relatat de Muslim).
Doresti ca Allah sa te binecuvanteze?
Profetul (s.a.v) a spus:”cine m-a slavit il v-a binecuvanta Allah de zece ori”(relatat de Muslim).
Doresti sa fi promovat de catre Allah?
Profetul (s.a.v) a spus:”cel care este modest va fi promovat de catre Allah”(relatat de Muslim).
Doresti sa fie intre tine si iad o distanta de 70 de ani?
Profetul (s.a.v) a spus:”cine a postit o zi pentru Allah, va fi intre el si iad o distanta de 70 de ani”(relatare unanima).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: