AVORTUL

Care este atitudinea Islamului vis-a-vis de subiectul avorturilor ? Este oare adevarat ca femeile au controlul total asupra propriului corp si pot avorta oricand doresc ?Sau Islamul este de acord cu cine spune : « Nu, fetusul este o fiinta umana si are drepturi depline ?»

Pe scurt, Islamul considera viata un lucru sacru dat de Allah Cel Atotputernic. Nimeni nu are dreptul de a lua sau a pune capat vietii altcuiva decat recurgang la justitie sau conform junisprudentei Islamice. Coranul Cel Sfant spune : « Veniti sa va citesc ceea ce Domul vostru v-a oprit (cu adevarat) ! Sa nu-i asociati Lui nimic ; sa fiti buni cu parintii ; sa nu-i omorati pe copii vostri de teama saraciei, caci Noi va vom da cele de trai atat voua cat si lor ; nu va apropiati de cele rusinoase, nici de cele care se vad, nici cele care sunt ascunse ; nu ucideti sufletul pe care l-a oprit Allah, decat drept ! »Acestea vi le-a poruncit Allah ; poate ca voi veti pricepe ! ; « Si nu va omorati copii vostri de frica saraciei ! Noi le vom asigura cele de trebuinta ca si voua. Omorarea lor este un pacat mare ! »

In primul rand este un mare pacat sa iei viata copiilor. In al doilea rand nu este permis sa faci asa ceva decat in cazul in care exista riscul ca prezenta fatului sa cauzeze moartea mamei. Dar este oare fatul o fiinta umana ? Este oare o parte din corpul femeii si femeia este libera sa faca ceea ce doreste cu el? Aceasta este logica stilului de viata modernist si materialist .Islamul in schimb are altceva de oferit. Este ceva complet diferit de celelalte conceptii sau religii. Ca un stil de viata ingaduitor si unic, Islamul nu este de acord cu cei ce spun ca o femeie are controlul asupra propriului corp. Aceasta nu inseamna ca Islamul subjuga femeia si o pune sub controlul barbatutui. Islamul considera corpul uman a fi un lucru incredintat noua pentru a fi pastrat si mentinut. De asemenea confirma faptul ca fatul (fetusul) este creatia lui Allah cel Atotputernic. Nimeni, nici macar mama, nu are dreptul de a se descotorosi de el decat in cazul in care prezenta lui pune in pericol viata mamei. Deci, Islamul permite avortul numai in aceste conditii.

Ca un fapt divers, Islamul incurajeaza procreerea cand este necesara, dar lasa loc pentru metode contaceptive. Ni s-a transmis de catre unii companioni ai Profetului ca se folosea o metoda de control a sarcinii in timpul primirii revelatiei. Profetul stia de aceasta metoda dar niciodata nu le-a cerut sa renunte la ea.

Trebuie sa mentionam ca este un lucru de baza in Islam faptul ca a avea sau nu avea copii nu este decis de catre parinti ci este doar vointa divina si actiune divina. Tot ce pot sa faca oamenii este sa incerce, lasand decizia in seama lui Allah.

Atitudinea Islamului poate fi inteleasa mai bine daca abordam subiectul sex. Cum priveste Islamul sexul intre barbat si femeie ? Accepta oare sexul liber daca cei doi parteneri sunt de acord sau considera sexul un pacat murdar care ii face pe oameni nedemni in fata lui Allah ?

Nici una din aceste extreme nu este acceptata de Islam. Aceasta ultima religie monoteista nu permite sexul in afara casatoriei. Cand un musulman se casatoreste isi indeplineste jumatatea credintei. Deci sexul in Islam nu este deloc un pacat murdar atata timp cat este in cadrul casatoriei.Nu numai acest lucru este de remarcat dar si faptul ca un musulman este rasplatit cand isi indeplineste aceasta nevoie fiziologica.Traditia spune ca unul din companioni la intrebat pe Trimisul lui Allah : « O mesager a lui Allah,este oare posibil ca oricare dintre noi sa fie rasplatit atunci cand isi satisface nevoile sexuale ? »Trimisul lui Allah a raspuns : « Da,binenteles , cand isi satisface nevoile in cadrul casatoriei va fi rasplatit »

Islamul nu priveste sexul ca pe un sfarsit ci ca pe un mijloc spre sfarsit.Sfarsitul relatiilor sexuale in Islam este de a avea copii.Deci nu este permis in Islam ca o femeie sa poata avorta doar pentru ca asa doreste sub pretextul pastrarii frumusetii si a se eschiva de responsabilitati.Acesta este un act de egoist.Daca o femeie avorteaza fara nici un motiv,exceptand riscul de afectare al mamei este echivalent cu comiterea unei crime.

Islamul este religia unei relatii familiale,puternice.Odata cu casatoria cei doi parteneri trebuie sa ramana casti in afara casatoriei.Islamul a impus pedepse severe pentru cei care comit adulter.Este o societate care nu fructifica nebunia sexului si nici nu exloreaza corpurile femeilor sub falsul pretext al libertatii.Este o societate pura si imuna la rezultatele rele din actele sexuale.Deci, o societate fara boli precum SIDA,BLENORAGIE,SIFILIS si alte boli cu transmitere sexuala.Pentru ca umanitatea sa fie salvata de bolile civilizatiei moderna trebuie sa respecte legile islamice cu privire la relatiile sexuale.Putem trage concluzia ca atitudinea Islamului in ceea ce priveste sexul este cea de mijloc si cea mai buna.

Oare vor intelege oamenii si vor respecta calea fericirii si anume Islamul ?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: