Invataturi

Biismillah Ar-Rahman Ar-Rahim

 

Paianjenul si viermele de matase

Paianajenul a inceput sa-si teasa panza si i-a spus viermelui de matase:

“Noi tesem aceasta panza pentru a prinde (cu ea) si nu pentru a fi prinsi.”

Si viermele i-a raspuns:

“…pe cand noi tesem lucruri doar pentru regi, iar ceea ce tesi tu este o plasa pentru prins muste.”

Si atingand aceste doua tesaturi poti vedea diferentele dintre ele.

Si oamenii sunt la fel…fiecare dintre noi tesem, lucram, vorbim, dar din pacate in unele fapte nu exista devotament fata de ALLAH, pentru ca ele sunt facute pentru ca omul sa se apropie de cei din jurul sau: fie pentru a-i multumi pe ceilalti, fie pentru a fi laudat. Insa faptele trebuie facute doar pentru ALLAH si ele trebuie sa aiba niste caracteristici:

Ele trebuie sa fie facute intru totul dedicate lui ALLAH, exclusiv, astefel incat daca un om doreste sa faca o fapta pentru ALLAH, el trebuie sa aiba ca unic scop multumirea lui ALLAH, fara a se uita la oameni si reactiile lor.

Cineva a spus:

“Sper ca intre mine si Tine (ALLAH Subhanahu wa Ta`ala) sa fie doar fapte care sa Te multumeasca in ciuda faptului ca relatia mea cu oamenii este stricata.”

Si chiar de lumea isi bate joc de mine sau ma lauda, eu nu doresc decat multumirea lui ALLAH.

Furnica si camila

O furnica s-a imprietenit cu o camila si furnica a luat capastrul camilei si a inceput sa traga de el pana ce a condus camila la casa ei, ajungand acolo, a intrat furnica si i-a spius camilei:

“Intra si tu!”, atunci camila i-a spus:

“O, furnica, sa te faca ALLAH urata si sa iti iei un tovaras pe masura casei tale, sau o casa pe masura tovarasului tau.”

Actele de adorare trebuie sa fie la nivelul cerut de ALLAH, pentru ca El este Cel care ne inzestreaza, ne binecuvanteaza cu toate binefacerile si in mana Lui sunt sufletele noastre. Tot ceea ce detinem este doar de la ALLAH si de aceea toata viata noastra trebuie sa-I apartina lui ALLAH.

Cea mai importanta lectie invatata din Hajj este supunerea fata de ALLAH.

Aceasta nu este o supunere temporara, urgenta ci este o supunere permanenta, vesnica, este functia vietii si scopul creatiei, este “intrebarea” in legatura cu care vom fi trasi la raspundere in ceea ce priveste faptele noastre.

Problema musulmanilor este ca ei inteleg islamul divizat, ocazional, partial.

De exemplu in luna Ramadan multi dintre musulmani sunt foarte credinciosi, citesc Quran, tin post, dau sadaqa, sau in primele zile ale lunii Dhul Hijj musulmanii depun eforturi, atat pelerinii cat si cei ramasi acasa, insa odata ce eceste zile s-au sfarsit, oamenii se intorc la ceea ce faceau inaintea acestor zile.

Si aceasta este una dintre cele mai gresite conceptii despre islam.

ALLAH a lasat in Coran:

“Roaga-te Stapanului tau pana ce moartea va veni …”

A spus sekhul islamului Ibn Taiymiah:

“Cel care doreste fericirea vesnica sa nu abandoneze niciodata adorarea si spunerea (lui ALLAH)”

De aceea aceasta denumire “Abdallah- Rob al lui ALLAH”, ar trebui sa faca parte din datele noastre de identitate, pentru ca musulmanul sa nu uite niciodata identitatea care este de fapt scopul vietii sale.

Nu este sufficient sa iubesti islamul, sa citesti, sa te minunezi de perfectiunea lui, sa speri, sa visezi sau sa citesti despre Jennat.

Pentru ca musulmanul sa fie cu adevarat musulman el trebuie sa traiasca mereu in islam, nu doar in Ramadan, aceasta luna este una speciala, in care musulmanul face o pregatire pentru celelalte luni care vin .

Daca musulmanul are dubii si oscileaza in privinta credintei lui, inseamna ca el nu s-a folsit correct de actele de adorare.

Ibn Qayim a spus ceva extreme de pretios:

“O sa gasesti musulmani care se roaga foarte frumos si sunt supusi foarte mult lui ALLAH, nu le pasa de aceasta lume si cu toate acestea ei sunt foarte departe de ALLAH fata de cat de aproape par a fi si aceasta pentru ca acestia nu au atins in inimile lor nimic din actele de adorare.

Rugaciunea, postul, zakatul, hajul au rolul de a umple inima cu dragoste, speranta, teama si multumirea lui ALLAH Subhanna Hua wa Ta`ala.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: