Femeia in islam

 

Bismillah Ar-Rahman Ar-Rahiim

Cinstirea pe care islamul i-a daruit-o femeii este unica si am spus cu prilejul discutiilor anterioare ca nu a fost cinstita femeia decat prin islam cu toate ca vedem acuzatiile ce se aduc islamului zi si noapte cum ca ar fi nedreptatit femeia si ca i-ar fi facut viata mai grea si ca i-a limitat libertatea.

Dupa toate acestea vocile acelora care acuza islamul cheama si striga la eliberarea femeii de aceste nedreptati care i s-au facut. Trebuie, sustin ei, ca femeia sa iasa din aceasta temnita in care a fost aruncata si sa scape de incatusarea si de lanturile cu care a fost legata.

Aceasta este ceea ce se spune si de ce este oare femeia incatusata?

Femeia trebuie sa iasa sa invete, sa munceasca, trebuie sa evolueze, acestea sunt pretentiile celor care ataca pozitia pe care femeia o are in islam si noi spunem ca toate aceste lucruri sunt niste viclenii, ca nu prin acestea vor acestia binele femeii si nici nu i se acorda ei cinstire in acest mod, ci ei vor sa “se joace” cu femeia ca sa o faca o marfa care este vanduta si cumparata si expusa in piete.

Dovada acestei afirmatii este ca daca femeia iese sa munceasca sau sa invete in modul pe care ei il vor si de pilda se va duce la diverse companii imbracata ca o adevarata musulmana, atunci toata lumea se va razvrati impotriva ei.

Dar oare nu ati spus voi sa vina femeia sa munceasca, ce va dauneaza daca este cu hijab, cu ce o afecteaza si cu ce va afecteaza pe voi, o impiedica imbracamintea ei islamica sa munceasca?

Jur pe ALLAH ca acesti oameni nu vor decat descoperire goliciunii femeii si nu libertatea ei ci ei doresc libertate si liber pentru desfaru.

Oare islam este acela care a nedreptatit femeia?

Necredinciosii, asa cum am spus anterior se intalneau ca sa dezbata problema legata de originea femeii: daca este o fiinta, un animal sau un seitan, ba unele curente de cultura occidentala spun ca femeia este un suflet rau, o faptura rea.

La cate cate nedreptati a fost supusa femeia inainte de islam: nu avea dreptul de proprietate, nici de mostenire (inainte oamenii spuneau ca doar barbatii au dreptul de a mosteni pentru ca ei prêtindeau ca doar barbatul poarta sabia, bataliile, ca doar barbatii apara tara pe cand femeia este mereu in casa si asadar nu are dreptul de a poseda ceva).

Dar a venit islamul si a spus Slavitul nostru Stapan:

Barbatii au drepturi din ceea ce lasa femeile lor si femeile au drepturi din ceea ce lasa sotii lor; asadar dreptul femeii este un drept impus, un drept cuvenit.

O alta nedreptate la care era supusa femeia inainte de islam este aceea ca ea era la fel ca orice alt obiect al defunctului.

In unele societati femeia apatinea primului care venea,dupa moartea sotului ei, o mosteneau pur si simplu si cine avea bucuria de a o mosteni dispunea de ea pana ea se putea rascumpara.

Sau cel care o mostenea o casatorea cu cine dorea, bamai mult, ii lua si dota si nu avea parte din dota ei de nimic.

A spus ALLAH in Coran:

O, voi cei care credeti! Nu va este ingaduit sa mosteniti femei in pofida vointei lor si nici sa le opriti sa se casatoreasca [din nou] cu altii,  ca sa le luati o parte din cele ce le-ati dat [ca zestre], decat daca ele au savarsit un pacat invederat, ci purtati-va cu ele dupa cuviinta! Iar daca nu va este pe plac, se poate sa nu va fie pe plac un lucru pe care ALLAH l-a pregatit [sa va aduca] un bine. (Surat An-Nisa)

Islamul a facut ca femeia sa aiba dreptul de a-si alege sotul si acesta este un drept al femeii indiferent de varsta ei, nimeni nu o poate obliga sa se casatoreasca cu cine nu vrea chiar daca aceasta persoana este tatal ei si dovada acestei afirmatii este urmatoarea relatare:

O fetita s-a dus la profet (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) si a spus:

“O, trimis al lui ALLAH, tatal meu vrea sa ma marite cu baiatul unchiului meu doar pentru ca el sa-l ridice pe baiat (ca sa dobandeasca o pozitie superioara) si eu nu accept acest lucru. Auzind aceasta s-a suparat trimisul lui ALLAH si i-a spus tatalui ei:

“Vrei doar ca sa-l ridici pe el in societate si pentru asta sa iti mariti fata cu acesta?”

Si a spus el:

“Orice fata care a fost casatorita impotriva vointei ei, aceasta casatorie nu este valabila.”

Atunci parintele fetei a spus: “Accept ceea ce ALLAH si trimisul Sau au spus.”

Si a spus fiica sa: “Acum poti sa ma mariti cu cine vrei.” Si tatal sau a intrebat-o: “De ce ai facut asta?” (de ce te-ai dus la profet…) si ea a raspuns: “Am vrut sa stie barbatii (tatii) ca nu au niciun drept in privinta casatoriei fetelor lor.”

Un parinte poate interzice o casatorie (se poate opune) a fiului sau fiicei cu cineva care nu este un om bun sau cu o persoana care nu este pe masura fiicei sale, dar nu o poate oblige pe aceasta sa se casatoreasca cu cine nu vrea.

In islam o femeie nu se poate casatori impotriva vointei sale.

In Jahilya au existat diverse tipuri de casatorii: o casatorie care inseamna ca baiatul defunctului se casatorea dupa moartea tatalui sau cu sotia acestuia.

Era o alta casatorie care se numea fahisha si ea ducea la intreruperea legatrilor de rudenie: un barbat se casatorea cu 2 surori deodata; sau exista un alt tip de casatorie in care un barbat se casatorea cu o fata si se casatorea (in acelasi timp) si cu matusa ei situate acestea nu faceau altceva decat sa duca la neintelegeri si divergente, nu era important pentru barbat decat ca el sa-si atinga implinirea propriilor pofte chiar daca aceasta casatorie ducea la intreruperea legaturilor de rudenie.

 

A spus profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa):

 

“Un om nu strange si nu aduna intre sotia si “vara” ei.”

Exista deasemenea si o alta casatorie: un barbat se casatorea cu o femeie, se intelegeau asupra unei dote anume, dupa care sotul cheltuia acei bani fara sa-i dea femeii nimic si ea nici macar nu putea sa-i ceara socoteala.

 

Si a spus profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa):

 

“Orice barbat care s-a insurat cu o femeie si s-au inteles asupra unei dote si el este hotarat sa nu ii dea acest drept al ei, Il va intalni pe ALLLAH in ziua de apoi si el este zani (care face zina).”

Inainte de islam numarul casatoriilor era nelimitat, daca barbatul dorea putea sa aiba si douazeci de sotii.

Dar islamul a venit si a limitat numarul sotiilor la patru. Si nu se poate sub nicio forma ca un barbat sa isi ia mai mult de patru sotii.

Din incercarile la care era supusa femeia face parte si aceea este si faptul ca un om, daca avea mai multe slujitoare in casa, le trimitea la barbati ca sa faca anumite fapte pentru a castiga bani si atunci femeile erau supuse batjocorii, umilintei si stapanul lor era indiferent.

La fel cum si astazi fac atatia oameni: de exemplu producatorii de filme,cei din industria cinematografica, oare ce ii intereseaza pe ei altceva decat sa obtina profit in afacerile lor, sa-si vanda productiile chiar daca vor calca in picioare toate principiile umane.

Dar islam este ceva diferit, el a eliberat femeia de toate aceste umilinte.

Din drepturile femeii este faptul ca ea trebuie sa se bucure de un anume statut, sa aiba aceleasi mijloace de trai cu ale sotului sau, sa se bucure de aceleasi beneficii: nu se poate ca de exemplu sotul sa duca o viata imbelsugata si ea sa aiba una inferioara.

A spus profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) ca hrana pe care sotul o pune in gura sotiei sale este din cele mai bune acte de milostenie; el ii da dreptul ei si de asemenea el trebuie sa o imbrace si sa nu o loveasca peste fata.

Se cuvine ca relatiile dintre soti sa fie bazate pe respect, sa nu existe batai si scandaluri si daca totusi se intampla ca sotii sa se certe, aceasta trebuie sa fie ceva care sa nu umileasca femeia, sa nu o raneasca, sa nu ii produca niciun fel de leziuni.

A spus Aysha:

Trimisul lui ALLAH si-a strans degetele asa (adunandu-si buricele degetelor) si mi-a facut un gest in piept.”

Adica un gest foarte simplu, ceva care sub nicio forma nu poate produce durere, o “mustrare”.

Vorbele care ataca sentimentele femeii nu sunt acceptate si nu are voie barbatul sa ii jigneasca sau sa ii injure parintii; daca este un scandal intre soti, o cearta, atunci aceasta trebuie sa fie astfel incat nimeni sa nu stie in afara de ei, nu trebuie sa afle vecinii, prietenii, copiii si asta pentru ca imaginea ei sa nu aiba de suferit.

Daca aceste certuri si neintelegeri se intampla, totusi, ele trebuie sa fie in camera parintilor (in dormitorul conjugal) pentru ca astfel copiii sa fie feriti de consecintele lor. Daca un sot isi umileste sotia in fata copiilor atunci autoritatea ei in fata copiilor va avea de suferit si se poate ca sotia in mijlocul acestor certuri sa ridice vocea in fata sotului sau si astfel fetita ei va invata la randul ei sa nu-si respecte sotul. De aceea profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a poruncit ca neintelegerile dintre soti sa aiba loc in dormitorul conjugal si dupa ce cearta s-a sfarsit parintii sa iasa de acolo ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Este o povata de la profet in ceea ce priveste femeia si asta datorita naturii ei mai delicate:

“Temeti-va de ALLAH (fiti piosi) in privinta a doua lucruri femeia si orfanul (fetita).”

Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) a povatuit mai mult in privinta fetitei orfane decat in privinta unui baiat orfan pentru ca el isi poate recupera mai usor din drepturi dar o copila orfana va avea de luptat cu rudele sale, conditia ei va fi mai diferita.

Si a spus profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) ca fetei trebuie sa i se ceara consimtamantul in privinta casatoriei si ea nu poate fi casatorita fara acordul sau; parintii ei nu o pot obliga sa se casatoreasca cu cine vor, nici tatal nu o poate oblige sa se casatoreasca cu o ruda de-a sa nici mama cu o ruda de-a sa si in acelasi timp casatoria trebuie facuta prin acceptul tutorelui.

Femeii trebuie sa i se dea dreptul ei pentru ca sentimentele sale sa nu fie inculcate.

Din cinstirea care i s-a dat femeii este aceea ca ALLAH a pogorat in Coran o sura dedicate femeilor, aceasta este Surat An-Nisa si deasemenea Surat Al-Talaqeste sura Divortului in care sunt reglementate aspecte legate de divort si ea se mai numeste An-Nisa cea mica)

Dar in Coran nu o sa gaseste o sura care sa se numeasca sura barbatilor.

Este o sura care se numeste Surat Maryam-pacea lui ALLAH asupra sa, in care se povesteste despre Maryam (fecioara Marya), fiica lui Imran.

Ce fel de cinstire este aceasta?

Subhanna ALLAH!

CEA MAI MAREATA!

Dintre ultimele povete ale profetului (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) pe patul de moarte, inainte sa-si dea sufletul ca si la Hajj Wadda (pelerinajul de adio), ca si la Yaum Arafat (ziua de Arafat- cea mai importanta zi a pelerinajului musluman), cu toate ca in toate aceste momente extreme de importante el era foarte ocupat de a se ruga la ALLAH si de a statornici principiile religiei, de a ii educa pe oameni in legatura cu islamul, in toate aceste momente extraordinare profetul nu a uitat de femeie, ba din contra a spus:

Tawqu ALLAH min a nisa!”

Si aceasta porunca de a fi pios, de a te teme de ALLAH in privinta femeilor este dintre cele mai marete si mai importante.

Ba mai mult, el se intalnea cu femeile pe drum si ele il opreau pe strada si ii cereau ajutorul si el era si este cea mai mare personalitate si cu toate acestea ii spunea aceleia care ii cerea sfatul:

“Vino, alege-ti un loc unde vrei sa stam sa vorbim.”

SUBHANNA ALLAH!

PACEA SI BINECUVANTAREA ASUPRA PROFETLUI MUHAMMAD!

Advertisements

4 Comments

 1. laura said,

  October 16, 2010 at 7:05 pm

  ai curajul sa infrunti propriile scrieri islmaice despre mohamed? citreste: http://www.faithfreedom.org/the-challenge/the-challenge/

 2. Ned. said,

  May 12, 2011 at 12:12 pm

  abureala de doi bani cu scopuri propagandistice in atragerea catre islam ,religie care este una satanista cu practici primitive ,iar femeia comvertita acolo tot sluga si sclav ramine pe vecie

 3. islaminromania said,

  May 19, 2011 at 9:14 am

  eu cand am postat acest articol m-am bazat pe surse directe si citate din quran. in momentul in care u ai postat comentariul tau pur rautacios si negativist pe ce te-ai bazat? Eu vorbesc cu surse exacte, u vii cu pareri proprii? Adu-mi te rog citate din Coran sau Sunnah care sa iti sustina afirmatiile.

 4. islaminromania said,

  May 19, 2011 at 9:21 am

  laura din pacate am citit articolul de pe linkul postat de tine, repet… din pacate a fost o pierdere de timp. sunt parerile unuia oarecare asa ca nu am ce “infrunta”. Acuzatii nefondate si rautacioase poate aduce oricine oricui si consider ca nu trebuie sa justific asemenea comportament sau reactii. As fi raspuns la obiect daca in articolul respectiv erau postate surse autentice.

  Am sa iti atrag in schimb atentia unui lucru. Musulmanii isi practica religia in timp ce crestinii stau sa acuze. Nu vei gasi musulman care sa vorbeasca urat despre Isus sau de ceilalti profeti pentru ca noi ii iubim si ii respectam pe toti.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: