METODE PENTRU A FI STATORNIC IN CREDINTA:


Multi oameni nu accepta de la familii, de la cei mai apropiati sfaturi sau indemnare in privinta comportamentului, a implinirii rugaciunii si a altor lucruri, oare cum ar putea ei rabda si cum ar putea fi ei statornici in credinta?

1. Inradacinarea credintei in inima.
Un adevarat drept-credincios sau o adevarata drept-credincioasa stie ca orice lucru care se intampla este in mana lui ALLAH si el/ea nu va avea alta frica decat de ALLAH. Acesta nu va cauta decat multumirea lui ALLAH; de fiecare data cand asupra lui se abate vreo nenorocire, cand este cuprins de greutati , cand e agresat, sau cand despre el se va vorbi nedrept, credinta lui va fi din contra, mai mare si increderea lui in ALLAH va creste si mai mult. Un drept-credincios a invatat aceasta lectie de la trimisul lui ALLAH care a spus:
“Sa stii ca de s-ar aduna toata lumea sa te ajute cu ceva, nu te va ajuta decat daca acel lucru este scris de ALLAH si daca s-ar strange toata lumea sa-ti faca un rau, nu iti va face decat cel pe care ALLAH l-a scris.”

Se cuvine ca un credincios adevarat sa rabde si sa astepte rasplata de la ALLAH; si cat de mult am fi afectati sau umiliti in aceasta viata, exista in viata de apoi o rasplata si o casa care ne asteapta.
A spus profetul saaws:
“Omul este incercat pe masura credintei sale, daca credinta lui este puternica, atunci si lucrurile cu care este incercat sunt pe masura, iar daca credinta lui este slaba, atunci acestea vor fi pe masura credintei sale.”
La sfarsitul tuturor acestor incercari, musulmanul drept-credincios va fi fara pacate.
Orice nenorocire care te loveste si orice cuvant care te supara, pentru fiecare dintre acestea exista o rasplata in schimb.

“Oare cred oamenii ca ei vor fi lasati sa spuna:
“Noi credem” si ei nu vor fi incercati?”
(surat Ankabut: 2)

Odata ce omul crede in ALLAH, trebuie ca ALLAH sa-i incerce sinceritatea credintei; daca aceasta credinta este adevarata, credinciosul va reusi sa treaca peste incercarile la care este supus fara ca el sa-si abandoneze credinta, dar daca aceasta este o credinta falsa, atunci el va renunta la prima greutate la religia si la credinta lui.
Imparatul Heraclius l-a intrebat pe Abu Sufyan despre prietenii lui ALLAH:
“Oare daca cineva a intrat in religia lui ALLAH renunta la ea la primul necaz?”
si Abu Sufyan a raspuns:
“Nu!”
Atunci Heraclius a spus:
“Aceasta este credinta cand ea se statorniceste in inima unui om.”

2. Citirea Coranului
Citirea Coranului iti apara credinta ca si cum ar creste in tine iubirea pentru ALLAH, iti statorniceste credinta si-ti da puterea de a infrunta seitanii dintre oameni si djini.
Cand profetul saaws a emigrat de la Mekka la Medina, inainte de plecare, el astepta momentul prielnic pentru a-si parasi casa sa. Si desi ea era inconjurata de 40 de oameni inarmati care-l asteptau sa iasa, el a iesit afara, a luat un pumn de tarana si a aruncat asupra lor astfel incat praful le-a impiedicat vederea si astfel, el a reusit sa plece, intr-un mod miraculous, protejat de ALLAH. Aceasta este o lectie din care un om intelligent intelege ca ajutorul si puterea nu vin si nu sunt decat la ALLAH si de fiecare data, pentru orice lucru, la El, Subhannahu wa Ta`ala trebuie san e intoarcem, in El, Marire Lui, trebuie san e incredem.

In trecut, femeia musulmana citea Coranul si in inima ei, teama de ALLAH era atat de mare, incat atunci cand sotul ei pleca la munca ea ii spunea:
“Fii cu frica de ALLAH, pentru ca noi putem rabda de foame in aceasta lume, dar nu vom putea rabda de foc pe lumea cealalta.”
Si cand sotul ei se intorcea de la munca lui, ea il intreba:
“Cat ai memorat din Coran?”
“Ce ai invatat despre viata profetului saaws?”
“Ai facut rugaciunile la timpul lor?”
Astazi, multe dintre femeile musulmane, cand sotii lor vin de la munca nici nu le mai pomenesc despre astfel de lucruri, ele intreaba:
“Cat ai castigat astazi?”
De aceea avem astazi probleme in casniciile actuale: pentru ca oamenii s-au indepartat de la religia lui ALLAH, si-au abandonat credinta si ei traiesc ghidandu-se dupa alte valori.
ALLAH a spus in Coran:

“Si acela care s-a indepartat de la pomenirea Mea, va avea el o viata grea si il vom aduce pe el in Ziua de Apoi orb.”
(Surat Ta-Ha: 124)

3. Implinirea de cat mai multe fapte bune.
Cu cat omul se supune mai mult lui ALLAH, EL, il va iubi mai mult si daca ALLAH iubeste un om, atunci El porunceste ingerilor sa-l iubeasca si acest om va fi iubit de oameni, de djini si tot ce este pe pamant ii va fi lui de folos.
A spus un invatat:
“Cel care face multe fapte bune chiar si daca, cade, nu se raneste, el gaseste ceva de care sa se sprinine.”
Cand profetul Yunus era in burta balenei, el a stat in trei intunericuri:
-negura noptii;
-negura marii;
-negura burtii balenei si s-a rugat lui ALLAH.
Ingerii l-au auzit si au zis:
“Noi auzim o voce cunoscuta, dar ea vine dintr-un loc pe care nu-l cunoastem.”
Si le-a spus ALLAH:
“El este robul Meu Yunus, el face in fiecare zi fapte bune.”
Si a spus ALLAH in Coran despre Yunus:

“Si de nu ar fi fost el dintre cei care-l preamareau [pe ALLAH],
Ar fi ramas in burta lui pana in ziua in care vor fi ei inviati.”
(Surat As-Saffat: 143-144)

Aceasta a fost scaparea lui Yunus: pomenirea lui ALLAH si faptul ca el facea multe fapte bune.

4. Meditarea la povestile din trecut
Omul trebuie sa mediteze la ceea ce a fost inaintea lui, sa se calauzeasca si sa ia aminte la ceea ce s-a intamplat, sa traga invataminte din ceea ce aude, invata, pentru ca toate acestea sunt exemple si plide folositoare.
ALLAH a spus in Coran:

“Si in tot ce-ti povestim tie din vestile despre trimisi se afla [pilda] cu care Noi intarim inina ta. Si prin acestea a venit la tine Adevarul, indemnarea si reamintire pentru drept-credinciosi.”
(Surat Hud: 120)

5. Rabdarea
Nu este un lucru usor.
Exista o planta care se numeste “sabar”, o planta foarte amara.
La fel este si rabdarea- este foarte grea, dar rasplata este foarte dulce, ca si mierea.
Incercarile fac parte din credinta noastra, faptul ca avem rabdare atunci cand suntem incercati cu boli, probleme financiare va fi rasplatit si rasplata o vom vedea in ziua de apoi.
A spus profetul saaws:
“Cel mai bun dar pentru un om este rabdarea.”
Cat de lunga este aceasta viata, ea este scurta comparativ cu viata de apoi si cat de mareata ar fi ea, este nesemnificativa in comparatie cu viata de apoi; cat de lunga ar fi noaptea, dupa ea urmeaza ziua si cat de lunga ar fi viata unui om, odata si odata el tot va fi ingropat.
Era odata un drept-credincios care scria ceva pe o hartie, o baga in buzunar si n-o mai scotea decat atunci cand ii era foarte greu, cand citea ceea ce scria:
“Ai rabdare pentru ceea ce ALLAH a hotarat, pentru ca tu esti sub ochii Nostri.”
6. Sa nu fi incantat peste masura.
Trebuie ca omul sa tina seama ca nimic nu este vesnic; imparatia nedreptatii este de o ora, dar cea a adevarului dureaza pana in ziua de apoi.

“Sa nu te insele peregrinatul prin tari al celor care nu sunt credinciosi!
Putina placere [in lumea aceasta] si apoi refugiul lor este Gheena!
Si ce pat rau este acesta!
(Surat Al-`Imran: 196-197)

Este un semn pentru oricine cugeta la aceste versete ceea ce s-a intamplat in trecut, oare cate neamuri care s-au semetit si nu au crezut in ALLAH au trecut si ALLAH i-a luat pe ei.
Unde sunt Faraon si Hamam, Nimrod si atatia altii care au fost necredinciosi?
A spus profetul saaws:
“ALLAH ii amana pe cei nelegiuiti si atunci cand ii ia ALLAH nu mai au ei scapare.” Si apoi a adaugat:

“Astfel este pedeapsa Domnului tau cand El pedepseste cetatile, daca ele sunt nelegiuite! Iar pedeapsa Lui este dureroasa si aspra!”
(Surat Hud: 102)

7. Sa fii increzator in victoria pe care ALLAH a pregatit-o pentru drept-credinciosi.

ALLAH le-a promis musulmanilor victoria in numeroase versete din Coran.
El a spus ca sfarsitul apartine celor unitit, le-a vestit tuturor prin Coran ca puterea este de la ALLAH si ca nu exista alta putere decat de la ALLAH.
Deasemenea El a spus ca viclenia lui seitan, authu billahi mina aseitan a rajiim, este slaba, in timp ce victoria Lui se apropie.
Profetul saaws a spus ca spre sfarsitul lumii musulmanii se vor aduna sub un singur stat, ca musulmanii vor avea o singura conducere: politica, economica, etc.
Odata, profetul saaws statea sprijinit cu spatele de Ka`aba, cand a venit la el Habab care fusese chinuit de necredinciosii din Mekka. El i-a spus profetului saaws:
“O, Trimis al lui ALLAH, oare nu vezi care este starea noastra, de ce nu ceri de la ALLAH victoria?”
Profetul saaws s-a suparat si i-a raspuns:
“Inaintea voastra a existat un neam care aducea un om, (n.p care credea in altceva) il arunca intr-o groapa, ii punea deasupra capului un fier, era taiat in doua, era pieptanat cu gheare de fier si cu toate astea tot nu renunta la credinta sa.
O, Habab, jur pe ALLAH ca aceasta credinta va fi desavarsita atunci cand cel ce va calatori intre doua locuri* nu se va teme decat de ALLAH, dar voi sunteti fara rabdare.
Un exemplu de rabdare si statornicie in credinta este Asia, sotia lui Faraon.
Sotul ei era unul dintre cei mai nelegiuiti oameni care au existat pe acest pamant, pe care i-a avut omenirea.

“…Faraon, cu adevarat el se intrece!”
(Surat An-Nazi`at: 17)

Faraon s-a semetit pe pamant, a deposit orixce limita, considerandu-se el insusi divinitate.
Cu toate acestea, sotia lui era o femeie drept-credincioasa care a refuzat sa i se supuna, ea a crezut cu statornicie in credinta dreapta, pentru asta ea era chinuita sub soare, biciuita si dupa ce plecau cei ce o biciuiau veneau ingerii care ii faceau vant cu aripile lor si ea isi vedea casa ei din paradis.
Daca cineva trecea pe acolo ea intreba:
“Cine a iesit invingator, Moise sau Faraon?”
Si oamenii ii raspundeau:
“Moise si Harun.”,
iar ea spunea:
“Cred in Stapanul lui Moise.”
Faraon a cerut sa se aduca cea mai mare piatra si le-a spus slujitorilor sai:
“Daca ea continua sa creada sin u renunta la aceasta credinta, aruncati peste ea aceasta piatra, dar daca ea se leapada si renunta la credinta ei, lasati-o, ea va fi in continuare sotia mea.”
Cu toate ca Faraon a ameninintat-o si a legat-o sub soare pentru ca ea sa renunte la credinta ei, Asia nu a fost afectata si nici credinta ei nu a scazut deloc. Ea i-a spus Faraoanului:
“O, tu, acesta, n-ai putut sa misti decat trupul meu, fa ce vrei, pentru ca, credinta mea e la fel.”
Moise a trecut odata pe langa ea si a intrebat-o daca are nevoie de ceva si ea a spus:
“O, Moise, Stapanul meu e multumit sau e suparat pe mine?”
“O, Asia, cum sa nu fie multumit, El te pomeneste tuturor ingerilor din cer si toti ingerii te asteapta, cere-I lui ALLAH ce vrei.”
Si ea a spus:

“O, ALLAH, dureaza-mi mie o casa in cer”

A spus profetul saaws:
“Cele mai bune femei sunt:
Maryam, fiica lui `Imran; Asia bint Muzahim; Khadija bint Khuwaylid;Fatima bint Muhammad.”
Adica vor fi in siguranta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: