Dragostea fata de Allah Preainaltul

Un suflet plin de dragoste fata de Allah este un suflet cate isi gaseste pacea si linistea.Allah spune:

” Pe cei ce cred şi ale căror inimi sunt liniştite întru pomenirea lui Allah”, căci prin pomenirea lui Allah se liniştesc inimile.”(Coran 13:28)

Allah promite celor care cred si implinesc fapte bune ca le va oferi o viata fericita. El spune:

” Pe cel ce face o faptă bună – bărbat ori muiere – şi este credincios îl vom dărui Noi cu o viaţă bună. Şi Noi îi vom răsplăti pe ei după [faptele] cele mai bune pe care le-au săvârşit.”(Coran 16:97)

Aceasta viata ce este buna si pura este calea stralucirii spiritului,linistea ochilor,si fericirea din sufletul omului indreptata catre Allah. Credinta religioasa ofera consolare sufletului trist. Este cea care vindeca lacrimile si ranile emotionale.

Din dragostea pentru Allah izvoraste dragostea noastra pentru Trimisii Lui,Profetii Lui si Ingerii Lui,dragostea noastra pentru Allah ne face sa ii iubim pe supusii Lui drepti. Vrem sa fim alaturi de cei care Il iubesc,sa ne asociem cu ei si sa adoptam manierele si caile lor bune.

Din dragostea pentru Allah izvoraste o dorinta de a ne comporta bine cu tot ceea ce El a creat. Aceasta dorinta se manifesta prin vorbele noastre frumoase,faptele noastra frumoase, rugile noastre si ajutorul nostru. Acesta reprezinta un motiv de fericire si multumire sufleteasca. Cei care cauta sa ajute pe altii sunt oamenii cei mai fericiti si cei mai impliniti in vietile lor.

Pastrarea Cartii Lui ca un companion drag reprezinta tot dragoste fata de Allah-prin citirea ei,meditarea la intelesurile ei,si comportarea conform invataturilor ei. Acest lucru inseamna ca el are mereu Coranul alaturi de el. Cand termina un capitol de citit sau memorat trece la urmatorul capitol. El niciodata nu termina de citit Coranul decat cu intentia de a-l incepe iarasi.

Dragostea omului pentru Allah este exprimata prin rugaciune,deoarece astfel este calea prin care sufletul poate calatori la Domnul sau. Linisteste sufletele!Profetul (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa) i-a spus lui Bilal:”Cheama la rugaciune,pentru ca noi sa gasim liniste in ea.”(Sunan Abi Dawod )

Rugaciunea ne protejeaza de pacate si fapte rele. Allah spune:

” Recitã ceea ce ti s-a revelat din Carte si împlineste Rugãciunea [As-Salat]! Rugãciunea [As-Salat] împiedicã de la ceea ce este rusinos si de la ceea ce este oprit(53). Iar pomenirile lui Allah sunt lucru si mai mare, iar Allah stie ce faceti voi!”(Coran 29:45)

Ne aratam dragostea fata de Allah prin cautarea constanta a iertarii Lui si prin straduinta constanta de a ne apropia de El. Un musulman nu trebuie sa dispere dupa mila lui Allah si trebuie ca niciodata sa nu isi vada pacatele mai mari decat iertarea lui Allah. Intr-adevar,Allah ne iarta toate pacatele.

Allah spune:

” Nu-şi pierde nădejdea în îndurarea lui Allah decat neamul de necredincioşi!”(Coran 12:87)

Allah spune:

” “Dar cine deznădăjduieşte în privinţa îndurării Domnului său, afară de cei rătăciţi?”(Coran 15:56)

Ne aratam dragostea fata de Allah prin constientizarea numeroaselor binecuvantari pe care El ni le-a oferit in ciuda tuturor pacatelor noastre.

Cel care il venereaza pe Allah nu trebuie sa uite sa se roage. Este usa care este intotdeauna deschisa si niciodata nu se inchide.Allah spune:

Si Domnul vostru zice: “Chemati-Mã si Eu vã voi rãspunde!”(Coran 40:60)

Allah spune:

” Si daca te vor intreba robii Mei depre Mine, eu sunt aproape, raspund rugii celor care Ma cheama, atunci când Ma cheama, dar si ei sa-Mi raspunda si sa creada in Mine –Poate ca ei vor fi bine calauziti!”(Coran2:186)

Trebuie sa il cautam pe Domnul nostru cu umilitate la fiecare ocazie posibila si sa exprimam cata nevoie avem de El. Sufletele noastre trebuie sa fie aproape de Allah. Ar trebuie sa ne trezim si sa ne rugam in timpul ultimei treimi din noastre,acesta fiind timpul cel mai pretios pentru venerare.

Trebuie sa fim atenti la comportamentul si vorbele noastre. Trebuie sa purtam cu blandete si respect cu parintii nostri.

Trebuie sa ne straduim sa fim musulmani cat mai buni pentru a-L multumi pe Cel care daca vrea ceva spune decat:”Fii!”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: