Care a fost semnul lui Iona?


“CHRIST” NU ESTE UN NUME

Peste o mie de milioane de Creştini acceptă, astazi – total orbiţi, faptul că Isus din Nazaret este Christ. Ei reproduc 1001 de profeţii din Biblia Evreilor (Vechiul Testament) să-si dovedească afirmaţiile, cum că Isus a fost Messiah cel promis Evreilor. Să lasăm pentru moment la o parte cele 1000 de profeţii şi să ne ocupăm de doar 1(una), care este semnificativă, pe care Isus a declarat-o în faţa Evreilor şi să verificam dacă el şi-a ţinut această promisiune sau nu în faţa Evreilor. 

Trebiue să admitem că,acest cuvânt CHRIST nu este un nume. Este un titlu.  Este o translaţie din Ebraică a cuvântului Messiah, care înseamnă “uns”. Grecescul pentru “uns”este Christos de unde avem noi astăzi Christ.

Preoţii şi regii erau “unsi” la consacrarea lor în noile funcţii. Sfânta Biblie conferă acest titlu chiar şi regilor păgâni, ca de exemplu CYRUS:  “Aşa vorbeşte Domnul către unsul Său, către Cir…” (Isaia 45:1)

Ni se reaminteşte iî Evanghelia lui Luca : “Când a venit ziua a opta, în care trebuia tăiat imprejur Pruncul, I-au pus numele de ISUS, nume care fusese spus de un înger înainte ca să fi fost El zămislit în pantece.” (Luca 2:21) Numele care i-a fost transmis Mariei  pentru fiul ei încă nenăscut a fost ISUS şi NU Christos. Numai după botezarea sa de către Ioan Botazătorul, Isus şi-a căpătat numele titlul de Christos. Evreii nu au fost singurii care nu au acceptat meritale sale în adevărarta lor valoare; ei vroiau dovezi!

MIRACOLUL CA DOVADĂ

Matei înregistrează că învăţaţii acelor timpuri, Scribii şi Fariseii Evrei au venit la Isus şi l-au întrebat: “Învăţătorule, am vrea să vedem un semn de la Tine!” (Matei 12:38) Ceea ce vroiau ei era, de fapt, un “truc magic”, ca şi o “presdigitaţie” – iuţeala de mana prin care cineva scoate un iepure dintr-o pălărie, merge pe apă, zboară sau zdrobeşte cărbuni incinşi în picioare. Acesta este genul de “semne” sau miracole pe care le căutau. Evreii l-au confundat cu un vrajitor, magician sau şarlatan.   

NICI UN “ALT SEMN” DECÂT UNUL

Cu o indignare îndreptăţită, Isus le răspunde: “UN NEAM VICLEAN ŞI PREACURVAR CERE UN SEMN; DAR NU I SE VA DA ALT SEMN, DECÂT SEMNUL PROOROCULUI IONA. CĂCI DUPĂ CUM IONA A STAT TREI ZILE ŞI TREI NOPŢI ÎN PÂNTECELE CHITULUI, TOT AŞA ŞI FIUL OMULUI VA STA TREI ZILE SI TREI NOPTI ÎN INIMA PĂMÂNTULUI. ” (Matei 12:40) Isus a spus: “NU I SE VA DA ALT SEMN”. El nu s-a referit la vindecarea orbului Bartimeus, şi nu a vorbit despre “femeia cu scurgeri” ,care s-a vindecat doar prin atingerea lui, şi nici despre cei 2000 de porci in care a trimis diavolul ce poseda un om, sau despre cei 5000 sau 3000 de oameni pe care i-a hrănit cu o bucata de peşte şi cu un colţ de pâine. “Nu i se va da alt semn”, spune Isus, DECÂT UNUL! – “DECÂT SEMNUL LUI IONA”. El îşi pune toate “ouăle” într-un singur coş. Pretenţia ce o ridica, aceea de a fi Messiah (Christos), se dovedeşte a fi falsă sau nu, printr-un SINGUR semn ce avea să-l dea.

S-a ţinut Isus de promisiune, îndeplinind acel SINGUR semn pe care l-a dat? Creştinii vor răspunde în unanimitate DA! Fără a lua în consideraţie advertismentul Bibliei – “CERCETAŢI toate lucrurile şi luati ce-i bun”. (1 Telasoniceni 5:21)

IONA NU A ASCULTAT CHEMAREA DOMNULUI

Care a fost “semnul” (miracolul) lui Iona? Trebuie să mergem la “Cartea lui Iona”, în Vechiul Testament şi să aflam că Dumnezeu i-a poruncit lui Iona: ”Scoală-te şi du-te la Ninive, cetatea cea mare, şi strigă împotriva ei. Căci răutatea ei s-a suit până la Mine!” (Iona 1:2) să-i întoarca de la “calea lor cea rea şi de la faptele de asuprire, de care le sunt pline mâinile!” (Iona 3:8) Dar Iona nu a dorit să mearga să-i previna pe Niniveni, aşa că se îndreapta către Joppa în loc să se ducă la Ninive, îmbarcându-se pe un vas, fugind de poruncile Domnului.

Dar pe mare se stârneşte o furtună cumplită. Superstiţiile marinarilor spun că, atunci când cineva iese din porunca Stăpânului, se naşte o asemenea furtună. Au început să se întrebe cine-i vinovatul, deci s-au hotărât: “Veniţi să tragem la sorţi, ca să ştim din pricina cui a venit peste noi nenorocirea aceasta! Au tras la sorţi, şi sortul a cazut pe Iona.” (Iona 1:7) Iona nu-şi îndeplinise misiunea, deci, cu hotărâre, se oferă: “Luaţi-mă, şi aruncaţi-mă în mare, ţi marea se va linişti faţă de voi! Căci stiu că din vina mea vine peste voi această mare furtună!” (Iona 1:12)

VIU SAU MORT?

De vreme ce se oferă singur drept victimă  a acestui sacrificiu, nu era nevoie să-l sugrumam, să-l străpungem cu suliţa, să-i rupem un braţ sau un picior înainte să-l aruncăm în mare, căci singur spune: “Luaţi-mă şi aruncaţi-mă în mare”. Întrebarea vine automat: atunci când comandantul vasului şi echipajul l-au aruncat peste bord a fost Iona viu sau mort? Orice copil Creştin care urmeaza şcoala de Duminică iţi va raspunde imediat : “VIU!” Furtuna încetează subit – a fost cumva o coincidenţă? Un peşte îl înghite pe Iona; a fost el viu sau mort când a fost înghitit? Răspunsul este iarăşi “VIU” A fost viu sau mort când Iona s-a rugat Domnului, Dumnezeului sau, din pântecele peştelui”? (Iona 2:1) Bineînteles că un mort nu plânge şi nu se roagă! Deci, răspunsul este “VIU”.

Pentru trei zile şi trei nopţi, peştele l-a purtat prin adâncurile oceanului: viu sau mort? “VIU” este răspunsul, încă o data. A treia zi, peştele îl dă afară, pe ţărmul mării: viu sau mort? VIU, bineînteles! Ce a profeţit Isus despre el însusi? A spus: “CĂCI, DUPĂ CUM IONA … TOT AŞA ŞI FIUL OMULUI…” CA IONA. Şi cum a fost Iona? A fost el viu sau mort pentru trei zile şi trei nopţi? Viu! VIU! VIU! este răspunsul unanim al Evreilor, Creştinilor şi Musulmanilor!

DEOSEBIT DE IONA

Dacă Iona a fost viu pentru trei zile şi trei nopţi, atunci şi Isus ar fi trebuit să fie viu în cavoul său aşa cum singur prorocise! Dar Creştinătatea se agaţă de subredul fir de aţa al morţii lui Isus pentru salvarea lor. Deci, ar trebui să răspundem că Isus a fost MORT pentru trei zile şi trei nopti, după cum afirmă Creştinii. Contradicţia între ceea ce a prorocit şi ceea ce a îndeplinit este evidentă. Iona VIU, Isus MORT! Foarte DEOSEBIT de Iona! Dar, Isus a spus “DUPĂ CUM IONA” şi nu DEOSEBIT de Iona. Este, deci, adevărat că, după propriul său test, Isus să nu fie ADEVARATUL Messiah al Evreilor. Dacă Evangheliile înregistrează faptele în adevărul lor, cum putem să-i acuzăm pe Evrei că l-au respins pe “CHRIST”.

TREI ŞI CU TREI =72 DE ORE?

Profesor de Teologie, Doctor în Divinitate, subliniază în versetul lui Matei 12:24, factorul TIMP – “căci după cum Iona a stat TREI zile şi TREI nopţi în pântecele chitului, tot aşa şi Fiul Omului va sta TREI zile şi TREI nopţi în inima pământului.” “Vă rugăm să notaţi”, spune învăţatul Teolog: “cuvântul TREI se repetă de PATRU ori pentru a dovedi că Isus avea să-şi îndeplinească profeţia în ceea ce privete timpul pe care avea să-l petreacă în mormânt şi nicidecum nu se referea la “dupa cum Iona” în ceea ce priveşte starea sa, şi anume viu sau mort.” Dacă este factorul timp la care Isus s-a referit atunci când a facut acea profeţie, să vedem dacă s-a ţinut de promisiune în faţa Evreilor din acest punct de vedere al problemei. Dogmaticii Creştini răspund: “BINEÎNTELES!”

VACANŢA PUBLICĂ

Întrebarea se pune: când a fost Christ crucificat? Toată lumea Creştina va raspunde: “VINERI!” Este şi motivul pentru care sărbatoresc “VINEREA MARE” şi este vacanţa publică în fiecare ţară Creştină din America şi până în Zambia. Ce anume face “Vinerea Mare” atât de deosebită? – “este deosebită moartea lui Christos pe cruce în această zi pentru a spăla păcatele noastre” – vor spune Creştinii. Deci, a fost omorât pe cruce acum 20xx de ani? “DA!” spun creştinii. Din Evanghelii, luam informaţiile precum că Evreii erau în mare grabă în a-l elimina pe Isus. Prin urmare, procesul a avut loc în toiul nopţii, după care l-au trimis pe mâna lui Pilat în dimineţa următoare; de la Pilat la Irod, şi înapoi la Pilat. Interesele lor financiare erau în pericol din cauza că depindeau de opinia publică, iar Isus era eroul lor; a fost binefăcatorul lor. Inamicii săi trebuiau să termine cu el repede, lucru pe care l-au şi reuşit. Oricum, pe cât de mult au fost în grabă să-l atârne pe cruce, tot atât de mult se grabeau să-l dea jos înainte de apusul soarelui Vineri, din cauza Sabatului. Acesta începe la aproximativ ora 6 p.m. în ziua de Vineri, iar Evreii au fost avertizaţi în Deuterom 21:23 “trupul lui mort sa nu stea pe lemn; ci să-l îngropi în aceeaşi zi, căci ,cel spânzurat este blestemat înaintea lui Dumnezeu, şi să nu spurci ţara pe care ţi-o dă moştenire Domnul, Dumnezeul tău.”

Pentru a satisface scrupulele religioase ale Scribilor şi Farişeilor “discipolii secreţi” ai lui Isus l-au dat jos de pe cruce, i-au îmbaiat trupul dupa ritualurile spălării de înmormantare, l-au împachetat cu “o amestecatura de aproape o sută de litri de smirnă şi aloe,” (Ioan 19:39) şi au pus corpul ,astfel înfăşurat, într-un mormânt înainte de căderea nopţii.

DE CE “SE PRESUPUNE”?

Sunt numeroase diferenţe şi contradicţii între sectele si cultele Crestine; dar asupra unui lucru sunt cu toţii de acord. Isus SE PRESUPUNE că a fost în groapă în noaptea de Vineri; Isus SE PRESUPUNE că este în mormânt în ziua de Sâmbătă; şi înca SE PRESUPUNE a fi în groapă în noaptea de Sâmbătă. Creştinii sunt în unanimitate de acord cu aceasta. Se observa deci,că am folosit SE PRESUPUNE de trei ori. Motivul este din cauză că Evangheliile sunt cât se poate de tăcute în ceea ce priveşte momentul exact în care Isus a ieşit din mormânt. Putea fi luat chiar în noaptea de Vineri de către “discipolii secreti” intr-un loc mult mai placut si mult mai odihnitor, dar nu am nici un drept sa presupun de ce autorii Evangheliilor au păstrat tăcerea. Aşa că, am repetat cuvântul SE PRESUPUNE de trei ori.

Analiza finala; să vedem dacă, într-adevăr, Isus a stat TREI zile şi TREI nopţi în mormânt:

SĂPTĂMÂNA PAŞTELUI

ÎN MORMÂNT

ZILE

NOPŢI

Vineri – pus în mormânt înainte de asfinţitul soarelui

– zero –

O noapte

Sâmbătă –se presupune a fi în mormânt

O zi

O noapte

Duminică –lipseşte înainte de răsărit

– zero –

– zero –

TOTAL

O zi

Doua nopţi


Fără nici un efort, veţi observa că MARELE TOTAL este de O ZI şi DOUĂ NOPŢI, şi nu Trei zile şi Trei nopţi. Dacă ar fi să ne luam după Scripturile Creştine, Isus a căzut pentru a DOUA OARĂ.

ÎN PRIMUL RÂND – el a fost deosebit de Iona, care a fost VIU în burta peştelui, care este total opusul a ceea ce Scripturile Creştine susţin că s-a întamplat cu Stăpânul lor, care a fost MORT în toată perioada cât Iona a fost – VIU.

ÎN AL DOILEA RÂND,descoperim că Isus nu satisface nici profeţia în legăturî cu FACTORUL TIMP. Marii matematicieni ai Creştinătăţii vor da greş încercând să obţină un rezultat de – TREI zile şi TREI nopţi. Nu trebuie să uităm că Evangheliile ne spun explicit că era “înainte de răsaritul soarelui”, în ziua de Duminică (prima zi a săptămânii), când Maria Magdalena s-a dus la mormântul lui Isus şi l-a găsit gol.

“MIERCUREA” MARE

Dl. Mr  Robert Fahey de la “Plain Truth” magazine, într-o conferinţa ţinută la Holiday Inn,’ Durban, unde am fost prezent, încearcă să demonstreze audienţei că Isus Christos a fost crucificat într-o MIERCURI şi nu într-o VINERI, după cum se susţine de 2000 de ani de către Creştinătatea Ortodoxă. După spusele lui, dacă cineva numără înapoi TREI ZILE şi TREI NOPŢI, va obţine răspunsul MIERCURI.

L-am felicitat pe Dl. Mr Fahey pentru ingeniozitatea sa; şi l-am întrebat cum de a fost posibil ca de peste 2000 de ani, întreaga Creştinătate să sărbătorească VINEREA MARE în loc de MIERCUREA MARE. Peste 1,200,000,000 de Creştini din întrega lume sunt total ignoranţi în ceea ce priveşte schimbarea datei aşa zisei Crucificări! Înseamnă că Biserica Romano – Catolică care susţine un lanţ neîntrerupt de la Sfântul Petru până în zilele noastre – după ceea ce spune Dl. Faley ,încearcă să ne ducă în eroare.

DUMNEZEU SAU DIAVOLUL?

Întrebarea vine automat: cine a înşelat milioanele de Creştini de-a lungul a peste 2000 de ani? Dumnezeu sau Diavolul? Dl. Fahey răspunde categoric: “DIAVOLUL” “Dacă Diavolul”, spun, “poate crea cu succes confuzie în rândurile Creştinilor în cel mai elementar lucru; când să sarbatorească Vinerea Mare sau Miercurea Mare, atunci cât de uşor este pentru acest Diavol să însele Creştinii şi în alte privinţe ce ţin de Dumnezeu?” Dl Fahey s-a înroşit şi a plecat ruşinat.

Dacă acestea sunt crezurile Creştinilor în lumea de astăzi, putem să ne întrebăm; nu este asta cea mai straşnică păcăleală din istorie?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: