Ura şi mania lui Allah


Exista fapte pe care Allah nu le iubeste; de fapt El le uraste şi este suparat pe ele. Mania şi ura sa sunt reale într-o maniera care I se potriveşte naturii Sale nobile. Printre aceste fapte se afla şi fasaad (coruptia sau stricaciunea) .

„Allah insa nu iubeste stricaciunea” (Coran 2: 205)

„… insa Allah nu-I iubeste pe cie care seamana stricaciune. ” (Coran 5: 64)

De asemenea s-a afirmat în texte ca lui Allah nu îi plac necredincioşii (kaafiroon) , asupritorii sau raufacatorii (zaalimoon) , risipitorii, agresorii, tradatorii şi pe cei care se bucura de bogatii. Lui nu îi plac trufasii şi laudarosii ( a se vedea Coran 4: 36) , necredincioşii şi păcatosii (a se vedea Coran 2: 276) sau pe cei tradatori şi care se implica în crime ( a se vedea Coran 4: 107) . În Coran se spune:

„… Insa nu I-a palcut lui Alah purcederea lor şi El i-a oprit…” (Coran 9: 46)

Am menţionat anterior hadisul în care Allah spune: „cel care uraste să îl intalneasca pe Allah, Allah uraste să îl intalneasca. ”

A fost relatat de la Aisa (Allah să fie multumit de ea) ca: Profetul (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) a spus: „Allah uraste cel mai mult dintre oameni tipul dificil şi argumentativ. ”

S-a relatat de la Al Baraa ibn Aazib ca l-a auzit pe Trimisul lui Allah (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) a spus în privinţa ansarilor: „Oricine îi iubeste , Allah îl va iubi, şi oricine îi uraste, Allah îl va uri. ”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: