Pericolul proprie amagiri

Cei care traiesc pe o cale gresita folosesc o varietate de mecanisme de aparare pentru a ignora adevarurile vitale si sa-si creeze un confort propriu.Probabil, cel mai “bun” dintre aceste mecanisme este propria amagire. O persoana se poate amagi singura gandindu-se ca poate scapa de moarte si sa ignore toate celalalte realitati si responsabilitati.Cu toata astea,propria amagire nu este o cale spre salvare;din contra ,ignorarea scopului real al vietii  din aceasta viata conduce o persoana pe o alee intunecata care duce spre iad. Dar o persoana care crede in Allah,simte respect ,frica si o imensa dragoste pentru El.Constant ii multumeste lui Allah pentru nenumaratele binecuvantari.
“Si de ati [vrea sa] socotiti binefacerile lui Allah, voi nu veti izbuti sa le numarati. Allah este Iertator si Indurator” (Al-Nahl-18)
Bineinteles mila lui Allah si iertarea Lui este infinita;dar ca sa avem acces la mila Lui trebuie sa credem din tot sufletul nostru.Deci,o persoana trebuie sa inceteze sa se mai amageasca singur prin ignorarea adevarului;trebuie sa actioneze repede atata timp cat inca mai are o sansa pentru cainta si sa isi foloseasca timpul pe care Allah i l-a daruit cat mai util.
Vesti bune pentru cei care cauta pe Allah:O viata traita in concordanta cu moralitatea religioasa este o viata buna si usoara.
Daca o persoana se hotaraste sa scape de erorile din viata lui si sa isi traiasca viata in asa fel incat sa primeasca binecuvantari de la Allah primul lucru pe care il va observa este cat de usoara este viata pe care o traieste astfel. Islam este o religie aleasa pentru oameni de catre Allah ca fiind cea mai buna pentru viata lor.Allah a facut totul sa fie usor pentru o persoana care traieste conform religiei pe care El a relevat-o.
Moralitatea religioasa indeparteaza orice dificultate ,probleme, si retine orice lucru care ingreuneaza o persoana si il face nervos;directioneaza o persoana pentru a se supune credintei pe care Allah a creat-o pentru el;pentru ca Allah a creat numai lucruri bune pentru slujitorii Lui ,toata puterea e a Lui si oamenii
ar trebui sa caute sa il multumeasca in toate lucurile.Allah ne spune in Coran ca moralitatea religioasa este usoara si ca El va face totul usor pentru cei ce practica aceasta moralitate :
“Si luptati-va pentru Allah cu toata osteneala pe care El o merita!  El v-a ales pe voi si nu v-a impus în religie nici o greutate;  ea este religia parintelui vostru Avraam. [Allah este] Cel care
v-a numit pe voi muslumani atat mai inainte, cat si in aceasta  [Carte], pentru ca Trimisul sa fie martor pentru voi si pentru ca voi sa fiti martori pentru oameni. Impliniti Rugaciunea,
achitati Dania si legati-va strans de Allah, caci El este Stapanul  vostru! Ce minunat Stapan si ce minunat Ocrotitor!”
(Al-Hajj:78)

Conceptul de o viata mai buna loveste adesea oamenii in momente mai putin asteptate ale vietii.Pentru majoritatea oamenilor,o viata fara stres,suparare,frica,nervozitate,este un vis imposibil.Acest vis este o realitate pentru cei credinciosi si nu pentru cei care traiesc departe de moralitate. Exista persoane care au dat gres pana acuma in a practica invataturile Coranului. Au facut multe greseli datorita acestei distante pe care au pastrat-o fata de chemarile la moralitate.Daca Allah vrea ,ei vor obtine “o viata buna” care este diferita de tot ce au cunoscut pana in acel moment al vietii lor.

Concluzie:
Coranul ne spune ca suntem responsabili pentru fiecare binecuvantare si avantaj pe care il avem:
“Apoi veti fi intrebati, in Ziua aceea, despre placeri!” (Surat at-Takathur  8 )
De asemenea ne este spus ca vom fii intrebati despre viata care am trait-o dupa moartea noastra.
“El este doara indemnarea pentru tine si pentru neamul tau si  voi veti fi intrebati.” (Surat az-Zukhruf: 44)
Coranul ne spune ca nu trebuie sa ne amagim ci dimpotriva trebuie sa ne pastram mintea clara si limpede si sa indeplinim datoriile cu atentie.Acesta este posibil daca ascultam de vocea constiintei noastre intotdeauna si practicam invataturile morale din Coran.Nu exista nici o alta alternativa pentru o persoana a carei credinta
este sincera. In timp ca traim in aceasta lume,cel mai bun lucru pentru noi este sa luam in considerare
Ziua Judecatii mult mai atent precum si moartea care se apropie cu fiecare scunda care trece pentru ca Allah ne cunoaste fiecare gand si fiecare fapta pentru care noi vom fii responsabili. O decizie luata dupa un moment de reflectie ne va ingadui sa fim capabili sa ne traim viata ,intreaga viata, cu mintea clara pe care acesta decizie ne-o va oferi. Nu trebuie sa ignoram importanta invatamintelor morale ale Coranului care au fost relevate pentru a ne ghida si nu trebuie sa ne gandim ca nu ne vor ingrijora . Nu stim cand vom muri.Nu putem stii cand vom muri.Poate ca aceste randuri care le citesti acuma vom fii ultimul tau avertizment inainte sa mori.Cel mai intelept lucru pe care il avem de facut este sa recunoastem adevarul cand mai avem timp. Deci,fiecare trebuie sa actionam conform adevarului si sa ne organizam viata conform lui; trebuie sa speram ca vom obtine fericirea eterna pe care o decizie momentana de exemplu ar putea-o sa ne-o obtina;care este fericirea de a obtine binecuvantarile lui Allah.Nu trebuie sa uitam :Coranul este un ghid
care ne va conduce spre o viata mai usoara.

“Noi nu ti-am pogorat Coranul pentru ca tu sa fii nefericit, Ci ca o chemare pentru acela care se teme [de Allah],” (Surah Ta Ha: 2-3)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: