Iubirea lui Allah

Este afirmat în Coran şi în sunna ca Allah iubeste anumite fapte, anumite cuvinte şi unele dinte creaţiile Lui care au anumite caracteristici pe care El a afirmat ca le iubeste.

El ne-a spus că am putea să ne straduim sa obţinem aceste caracteristici de care El ne-a spus că le iubeste şi să îndeplinim faptele pe care El le iubeste, şi să exprimam cuvintele pe care El le iubeste. Astfel El ne va iubi.

Allah iubeste pe cei pioşi:

„… Allah îi iubeste pe cei care au frica. ” (Coran 9: 4)

El iubeste pe cei care fac bine:

„… Allah îi iubeste pe cei care plinesc fapte bune. ” (Coran 3: 134)

El iubeste pe cei care se caiesc Lui şi se purifica:

„… Allah îi iubeşte pe cei care se căiesc şi îi iubeşte pe cei care se curăţesc. ” (Coran 2: 222)

El iubeste pe cei care sunt rabdatori:

„… Allah îi iubeste pe cei statornici!” (Coran 3: 146)

El iubeste pe cei care sunt drepti:

„… Allah îi iubeste pe cei drepti” (Coran 5: 42)

El iubeste pe cei care îşi pun încrederea în El:

„… Allah îi iubeste cu adevadrat pe cei care se incred [în El]. ” (Coran 3: 159)

El iubeste pe cei care lupta de dragul Lui în randuri:

Allah îi iubeşte pe aceia care luptă pe calea Sa într-o linie [de luptă], de parcă ei ar fi o zidire întărită. ” (Coran 61: 4)

Saheehayn (Bukhari şi Muslim) relateaza de la Abu Hurairah (Allah să fie mulţumit de el) ca Trimisul lui Allah (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa ) a spus: „Două cuvinte sunt usoare pentru limba dar ele sunt grele în balanţă şi sunt iubite de Cel Milostiv: SubhanAllahi wa bi hamdihi, SubhanAllah îl-Azeem (Marit şi laudat fie Allah, marit fie Allah Atotputernicul)

S-a relatat că Sumrah ibn Jundub a spus: „Trimisul lui Allah (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) a spus: „Cel mai iubit discurs de Allah este din patru fraze:

SubhanAllah wa’l-hamdu lillaahi wa laa ilaaha illa Allahu wa Allahu Akbar (Preamărit fie Allah, laudat fie Allah, nu exista alta divinitate în afară de Allah, şi Allah este Preainalt) . Nu conteaza cu care dintre ele se începe.

Profetul (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) a spui lui Ashajj Abd al Qays: „Ai două trăsături pe care Allah le iubeste: rabdare şi grija. ”

S-a relatat de la Ubaada ibn aş-Saamit ca Profetul (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) a spus: „Cel care iubeste să îl intalneasca pe Allah, Allah iubeste să îl intalneasca; cel care uraste să îl intalneasca pe Allah, Allah uraste să îl intalneasca. ”

Toate faptele, atributele, cuvintele pe care Allah le iubeste sunt acelea care au fost aduse de Profet (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) sau cele care faceau parte din caracterul sau. Allah a afirmat într-un verset cuprinzator ca modalitatea de câştiga dragostea Lui este de a urma pe Profet (pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa) :

„Spune: “Dacă Îl iubiti pe Allah, urmati-mă şi Allah va va iubi” (Coran 3: 31)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: