Ceasul mortii – una din dovezile credinteiTineti seama de urmatoarele versete din Sfantul Coran :

“Si cum va fi cand [sufletul] va ajunge la gat? / Si voi veti privi in vremea aceea, / Fiind Noi mai aproape de el decat voi, insa nu Ne veti zari. / De ce, daca voi credeti ca nu aveti de dat socoteala, / Nu-l aduceti inapoi, daca voi sunteti intru adevar?” (56:83-87)

Cu alte cuvinte, cand ceasul mortii se apropie de unul dintre noi, intram in panica si devenim lipsiti de ajutor; persoanei aflate pe moarte ii aducem ajutor medical si o alinam cat putem de mult. In acest moment de rascruce, pot oare, cei ce pretind a nu fi supusi Stapanului Universului, sa faca ceva pentru a-i reface sanatatea si a-i da o noua speranta de viata persoanei aflate pe moarte? Aceasta este o provocare Divina pentru cei ce neaga existenta lui Allah. Este o provocare ce ramane fara raspuns, in ciuda eforturilor lor maxime. Deci, de ce nu accepta acestia faptul ca exista un Stapan al Universului si ca El este cel ce da viata si da moarte si apoi, din nou, readuce la viata?

O indoiala fara sens

Unele persoane lipsite de credinta s-au intrebat in batjocura: “Cum pot ingerii mortii sa ia sufletele a doua persoane aflate la mare distanta una fata de alta; de exemplu, una in America si alta in China, daca a fost sorocit ca aceste doua persoane sa moara in acelasi timp?”

Raspunsul, la cele de mai sus, este urmatorul :

1. Pamantul pe care traim este in viziunea ingerilor o particula minuscula; la fel cum ar fi pentru noi un burduf continand mii de furnici sau o cana ce contine milioane de microbi; un inger este chiar mai mare decat noi vizavi de aceste mici creaturi; globul pe care traim este in palma unui inger asa cum este un graunte de grau in mana unui om.

2. Ingerul mortii are ajutoare care-l sprijina in sarcina de a aduna sufletele celor carora le este sorocit sa moara.

Allah Atotputernicul spune in Sfantul Coran: “…cand moartea ajunge la unul dintre voi, pe acela il iau la sine trimisii Nostri, …” (6:61).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: