Ce este Yhwn si Elohim?

Atat ca rasa, dar si din punct de vedere al limbii, arabii si evreii au origine comuna, daca mergem inapoi la Tatal lor Avraam, acestia fiind frati: Ismail si Isaac. Geneza 16:12;”…si va locui in fata tuturor fratilor lui.” 25:18.”Fiii lui au locuit de la Havila pina la Sur, care este in fata Egiptului, cum mergi spre Asiria. El S’a asezat in fata tuturor fratilor lui.”
Notati asemanarea dintre limbi; adesea, aceleasi cuvinte cu aceeasi pronuntie au aceeasi semnificatie.
HEBREW ARABIC ENGLISH-ROMANA
Elah Ilah God-Dumnezeu
Ikhud Ahud One-Unul
Yaum Yaum Day-Zi
Shaloam Salaam Peace-Pace
Yahuwa Ya Huwa Oh he-O El
YHWH sau Yehova sau Yahuwa, toate inseamna acelasi lucru. “Ya” este un vocativ si o particula de exclamatie, atat in Araba, cat si in Ebraica, insemnanad OH! Iar “Huwa” sau “hu” inseamna El, de asemenea atat in araba, cat si in ebraica, impreuna inseamna Oh El! Deci, in loc de YHWH
ELOHIM, avem acum: Oh El! ELOHIM.

ALLAH IN BIBLE
Sufixul “IM” al cuvantului “ELOHIM” este forma de plural de respect in Ebraica.
Amintiti-va ca, atat in Araba, cat si in Ebraica sunt doua tipuri de plural. Unul numeral si unul de onoare, ca si in proclamatiile Regale. De vreme ce pluralul de onoare nu este ceva comun pentru Europeni, au fost confundate aceste pluraluri si folosite pentru a defini capetele de dumnezeire de unde si justificarea doctrinei Sfintei Treimi(trinitati); Tatal, Fiul, Duhul Sfant.
Prin urmare,
ELOHIM = ELOH + IM. Acum as vrea sa va propun un exercitiu. Vedeti cuvintele YA-HUWA ELOH-IM? Plasati indexul mainii stangi pe primele doua litere “YA”, care inseamna Oh! si indexul celeilalta maini pe “IM”, ceea ce repezinta pluralul de respect. Ceea ce a mai ramas este Huwa Eloh or Huwa Elah. El din Eloh, in Ebraica inseamna Dumnezeu, iar Elah sau Eloh de asemenea sunt forme pentru acelasi-Dumnezeu. Prin urmare, “Huwa el Elah” or HUWA ‘L LAH, care este identic cu expresia Coranica – Huwal lah hu (Care inseamna: EL ESTE ALLAH) din versetul QUL HUWAL LAH HU AHUD.

“Spune:EL ESTE ALLAH CEL UNIC” Sfantul Qur’an 112:1


Acest exercitiu demonstreaza ca El, Elah si Elohim
nu sunt trei cuvinte diferite. Ele reprezinta unicul cuvant Arab, Allah.

Mai mult decat de 6000 ori formula “YAHUWA ELAH” sau ya”HUWA ALAH” sau “HUWALAH”(el este Allah!) apare in manuscrisele Bibliei evreiesti, numite “Vechiul Testament” de catre crestini.

”ALLAH” IN ORICE BIBLIE SI IN ORICE LIMBA
Nu este nici o dificultate in a accepta faptul ca, in limbile lumii, fiecare natiune a dat un nume distinctiv pentru Dumnezeu. Multe dinte ele sunt nume atributive, descriind unele calitati ale Lui Dumnezeu. Dar numele propriu-zis al lui Dumnezeu Atotputernicul in limba semitilor (popoare din sud-vestul Asiei si nordul Africii din care: arabii, evreii, sirienii etc) de exemplu, in limba lui Moise, Isus si Muhammad (pacea asupra lor), este ALLAH!

Acest nume inca mai exista in Biblia crestinilor in fiecare limba a lumii.

DE PE BUZELE LUI ISUS
L-am intrebat pe vizitatorul meu Crestin, “Iti amintesti ca se povesteste in Biblie, precum ca atunci cand Cristos se presupune ca ar fi fost pus pe cruce; el s-a plans cu voce tare:
“ELOI, ELOI, LAMA SABACHTHANI? Care talmacit inseamna, Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce m-ai parasit? ” (Marcu 15:34).
Aceasta este o traducere din manuscrisele Grecesti – “DUPA SFANTUL MARCU”. Evident ca Ebraica lui are un accent Grecesc; caci asa-zisele originale ale lui Marcu au fost scrise in Greca. Dar ascultati-l pe Matei, care se presupune ca si-ar fi scris Evanghelia sa in Ebraica. Sfantul Jerome, un crestin al sec. IV-V dupa Cristos, marturiseste urmatoarele:
“MATEI, CARE ESTE DE ASEMENEA LEVI, SI CARE DINTR-UN HANGIU DEVINE APOSTOL, PRIMUL DINTRE EVANGHELISTI, SCRIE O EVANGHELIE A LUI CRISTOS IN JUDEA IN LIMBA SI CU CARACTERUL LIMBII EBRAICE, PENTRU BENEFICIUL CELOR CIRCUMCIZIATI, CARE L-AU CREZUT.” (se refera la evreii care s-au convertit la crestinism.)
In mod normal, accentul lui Matei era mult mai Semitic (araba si ebraica) decat al lui Marcu. Matei inregistreaza aceeasi scena, ca si Marcu 15:34, dar cu variatia de dialect:
“Isus a stigat cu glas tare: ‘ELI, ELI, LAMA SABACHTHANI?’ adica: ‘Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M’ai parasit?”(Matei 27:46).
Va rog sa memorati cuvintele – “Eli, Eli, lama sabachthani.” (Eli – pronuntat dublat). Exprimati cuvintele – ELI, ELI, LAMA SABACHTHANI; ELI, ELI, LAMA SABACHTHANI, prietenilor si vecinilor dvs crestini si intrebatii daca cumva aceste cuvinte – “Eli, Eli,” seamana cu “Jehovah, Jehovah!” pentru ei? Nu! este raspunsul – daca nu sunt surzi! Intrebati mai departe “Eli, Eli,” suna pentru ei ca si “Abba, Abba!” (insemnand tata, tata! in ebraica)? Si iar raspunsul va fi Nu! daca nu sunt surzi. Chiar nu pot vedea ca strigatul era catre Allah? “Eli, Eli – Elah, Elah, Allah, Allah!” Lasatii sa auda aceste cuvinte de pe buze voastre urmarind reactia lor. Orice persoana sincera este de acord cu dvs.

ALLELUYA!
Acum intrebati prietenul dvs. crestin daca a auzit cuvantul “ALLELUYA.”Nici unul dintre crestinii cu bun simt nu va ezita sa-l recunoasca. De fiecare data cand Crestinul intra in extaz, el excalma – “Alleluya! Alleluya!”, ca si musulmanul care exclama Takbir – “Allahu Akbar! Allahu Akbar!” Intrebati-l ce inseamna Alleluya? Duceti-l la Cartea Revelatiilor, ultima carte a Noului Testament, Cap.19 Apocalipsa, unde suntem informati ca Ioan, discipolul lui Isus, a avut o viziune, in care a auzit ingerii in ceruri cantand, Alleluya, Alleluya. Intrebati-l iarasi ce inseamna Alleluya! Este “hip, hip, hooray; hip, hip, hooray!” Oare ingerii in ceruri cantau – hip, hip, hoorays catre Dumnezeu? De fiecare data cand Dumnezeu creaza o noua galaxie, ingerii exclama – “hip, hip, hooray!” Cand El creaza o super-nova, striga ingerii din nou, “hip, hip, hooray!”? Cat de absurd!
Atunci ce este Alleluya! Ultima silaba “YA” este un vocativ si o particula de exclamatie atat in araba cat si in ebraica care inseamna “OH!” Cu alta cuvinte YA = OH, (la vocativ); si YA = (!), semn de exclamare, sau o particula exclamatorie.
Semitii, atat arabii cat si evreii, incep cu particula exclamatorie sau cu semnul e exclamatie. Vesticii in limbile lor, termina cu particula exclamatorie sau cu semnul de exclamare. De ex: Stop! Mergi! Foc! Bang!
Lasati-ne sa repetam acest Tasbih pentru un Arab sau un Evreu: ALLE-LU-YA va fi YA-ALLE-LU datorita explicatiilor anterioare, YA este totdeauna la inceput atat in araba cat si in ebraica.
YA ALLE LU va fi YA ALLA HU: care inseamna, “OH ALLAH!” –esti Singurul care trebuiesti venerat si caruia ne inchinam “OH ALLAH!” esti Singurul care trebuiesti venerat si caruia ne inchinam.
Un Crestin impartial va recunoaste ca Allah nu este nimeni altul decat unul dintre – El, Eli, Alle, Elah, Alah, Allah. Chemati-L cu oricare nume, dintre numele Lui cele mai frumoase, atata timp cat aceste nume nu sunt contaminate si atata timp cat nu sunt conjugate in mintea noastra. “

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: